"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2 bin çocuk cezaevinde

24 Nisan 2014, Perşembe
DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Ne yazıktır ki bugün 2 bin civarında çocuğumuz cezaevinde kalıyor. Bu yüzden içimiz buruk ve büyük bir üzüntü içindeyiz. Bu çocuklarımızın yeri anne kucağı ve okuldur. DES olarak bu çocuklarımızın bir an evvel cezaevinden çıkarılarak aile ortamına kavuşmalarını ve eğitim kurumlarıyla buluşmasını istiyoruz” diye konuştu.
İki bin çocuk cezaevinde
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “2 bin civarında çocuğumuz cezaevinde. Bu çocuklarımızın yeri anne kucağı ve okuldur. DES olarak bu çocuklarımızın bir an evvel cezaevinden çıkarılarak aile ortamına kavuşmaları ve eğitim kurumlarıyla buluşmasını istiyoruz” dedi. Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. yıl dönümünü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bundan 94 yıl önce büyük fedakârlıklarla kurulan ve milli mücadelemizin merkezi olan TBMM, milletimizin iradesinin yansıması olmaya devam etmektedir. Bugün bizlere düşen görev çocuklarımıza en kaliteli düzeyde eğitim vermek, eğitimde fırsat eşitliğini tesis etmek, en ileri seviyede demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini, ekonomik kalkınmasını sağlamış saygın ve müreffeh bir Türkiye’yi oluşturmaktır” dedi.

ZORUNLU ÇOCUK HAKLARI EĞİTİMİ VERİLMELİ

Hükümete, bütün siyasî partilere, sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunan Avcı, “23 Nisan 2014 de ‘Türkiye’nin çocuğa yönelik medeni, ekonomik ve toplumsal haklar bağlamında demokratik açılım gerçekleştirmesi’nin miladı olsun. 23 Nisan aynı zamanda, bütün dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Onlara bırakabileceğimiz en güzel miras; daha güzel, daha özgür ve daha adil bir Türkiye olacaktır. Çocuk hakları eğitimi ve öğretimi okul öncesinden başlayarak ilk ve ortaöğretimden yüksek öğretime kadar, yaygın eğitim programları dâhil tüm çerçevede ve bütünsellik içerisinde gerçekleştirilmelidir” diye konuştu. Ankara / Recep Gören

Çocuklar, aile ortamına kavuşturulmalı


Gürkan Avcı açıklamasında şöyle konuştu: “Ne yazıktır ki bugün 2 bin civarında çocuğumuz cezaevinde kalıyor. Bu yüzden içimiz buruk ve büyük bir üzüntü içindeyiz. Bu çocuklarımızın yeri anne kucağı ve okuldur. DES olarak bu çocuklarımızın bir an evvel cezaevinden çıkarılarak aile ortamına kavuşmaları ve eğitim kurumlarıyla buluşmasını istiyor bu konuda yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Türkiye’nin lokomotifi olacak olan üstün zekâlı ve üstün yetenekli çocuklar başta olmak üzere, engelli çocuklarımız ve her çocuğumuzun gelişimi için hızla mevzuat ve uygulamaya ilişkin düzenlemeler yapılmasına ihtiyaç vardır. Türkiye’nin nitelikli ve iyi yetişmiş çocuklar aracılığıyla Dünyada barış tohumlarının atılmasına katkısı olmalıdır.”
Okunma Sayısı: 893
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali hoca

    27.4.2014 20:46:00

    DES’i takdir etmek gerek.Diğer sendikal örgütlerin de DES çizgsine gelmesi umut edilir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı