"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TARAFTARLAR E-BİLETİ PROTESTO ETTİ

24 Nisan 2014, Perşembe
Liglerin bitimine bir ay kala devreye sokulan e-bilet uygulaması İzmir’de yürüyüşle protesto edildi. Passolig kartı almayacaklarını söyleyen taraftarlar iptâl davası açacaklarını ifade ettiler.
E-bilete taraftar protestosu
İZMİR’DE bir grup taraftar, e-bilet uygulamasını yürüyüşle protesto etti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan çeşitli takımlara ait bayrak ve atkılar taşıyan taraftarlar, e-bilet uygulaması ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören aleyhinde sloganlar atarak, bir süre yürüdü.
Yürüyüş sırasında meşale yakan ve zaman zaman maytap patlatan grup adına açıklama yapan Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızlıoğlu, sadece e-bilete değil, “6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun”un uygulanma şekline ve 21 Ocak’ta değiştirilen “Disiplin Yönetmeliği”ne de karşı olduklarını söyledi.
Devreye sokulan uygulamalardan her birinin, bir öncekinden daha ağır yaptırımlar içerdiğini ileri süren Sakızlıoğlu, bunun, spor alanlarındaki sorunları çözmediğini, futbolun marka değerine de onarılmaz zararlar verdiğini ifade etti. Sakızlıoğlu, taraftarları hesaba katmadan yapılan her uygulamanın, vakit kaybı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Liglerin bitimine bir ay kalmışken devreye sokulan e-bilet uygulaması, derhal sonlandırılmalıdır. Liglerin ardından ‘Spor alanlarındaki sorunlar ve çözüm önerileri’ başlıklı bir çalıştay, Gençlik ve Spor Bakanlığı çağrıcılığında taraftar temsilcileri, kulüplerin taraftardan sorumlu yöneticileri, ilgili konuda çalışmalar yürüten akademisyenler, spor yazarları ve hukuk insanlarının katılımıyla yapılmalıdır. Taraftarları ilgilendiren konularla ilgili karar süreçlerine, taraftarların katılımları sağlanmalıdır.”
Passolig kartı almayacaklarını dile getiren Sakızlıoğlu, “Uygulamayla ilgili mücadelemizi, önümüzdeki haftadan itibaren hukuksal zemine taşıyacak ve konuyla ilgili davalar açacağız” dedi.

Okunma Sayısı: 445
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı