"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BDP’liler 5 yıl sonra resmî törende

24 Nisan 2014, Perşembe
TBMM’nin açılışının 94. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Diyarbakır’da düzenlenen törende bir ilk yaşandı.
 BDP, 5 yılın ardından resmî bayramlara belediye başkanı seviyesinde katıldı. Dün yapılan kutlamalara Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı’da katıldı. Diyarbakır Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlamalara, siyasiler, yöneticiler ve halk katılım gösterdi. Türkiye’nin ilk başörtülü rektörü olan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın da katıldığı törende bir ilk daha yaşandı. BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı törene katıldı. Anlı, protokole gelirken Vali Cihat Kıraç ve yardımcılarıyla tokalaştı. Anlı, Tümgeneral Ateş Mehmet İrez ile başıyla selâmlaştıktan sonra yerine oturdu. Anlı, İstiklâl Marşı’nın okunduğu sırada da ayağa kalktı. BDP’li önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, en son 2009 yılında bir resmî törene katılmıştı.
Okunma Sayısı: 522
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı