"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Atanamama kaygısı resimlere yansıdı

24 Nisan 2014, Perşembe
ÖĞRENCİLER VE ATÖLYE HOCALARI RESİMLERLE ATANAMAMA KAYGISINI ANLATTILAR
ABC harfi harfine isimli resim sergisi, Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Yoncalık Yerleşkesi’nde; Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim iş Eğitimi Anabilim Dalı binasında izleyicilerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler resimlerinde atanamama kaygısı ve hayatın zorluklarını anlattı. Sergi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Necmettin Karabulut,
öğrencilerin bütün hayat
süreçlerinde harf ve rakamlarla çalıştıkları için bu simgeleri seçtiğini ifade etti. Karabulut, “Biz eğitim fakültesiyiz, eğitimci yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz atanamama kaygısı yaşıyorlar. Bu konuda birçok bilimsel yayın yapıldı. Biz de bu bilimsel yayınlara destek amacıyla tuvale yansıttık” diye konuştu. Toplam 67 eser bulunan sergide; eserler farklı boyutlarda ve akrilik boya tekniği ile çalışıldı.

RESİMLERE, FORMASYON, DEFORMASYON

Eserler toplam bir yılda hazırlandı. 3. sınıf öğrencileri ve atölye hocaları Yrd. Doç. Dr. Necmettin Karabulut’un eserleri ilginç özelliklere sahip. Ürünlerde kullanılan imgeler genellikler harf ve rakamlardan oluşuyor. Öğrenciler, bütün hayat süreçlerini kapsayan sınavların, testlerin bünyelerinde bilinçaltında oluşturduğu olumlu, olumsuz kaotik travmalara dikkat çekmek istediklerini söyledi. 
Okunma Sayısı: 544
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı