"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sivil toplum kuruluşları modeli Türkiye’ye örnek

24 Nisan 2014, Perşembe
Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti, Türkiye’nin ilk başörtülü belediye başkanı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Sivil toplum kuruluşları modeli Türkiye’ye örnek
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkan vekili, aynı zamanda Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu üyesi Sait Çamkerten, ziyaret sırasında heyet adına yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Başkan Fatma Toru’dan sivil toplum kuruluşları olarak beklentilerini dile getiren Çamkerten, belediye ile birlikte halka verecekleri hizmetler için desteğe hazır olduklarını da belirtti. Konya’da yüz sivil toplum kuruluşunun 1978’den bu yana her ay bir araya geldiğini vurgulayan Çamkerten, “Sivil toplum kuruluşlarının maksadı; beraber hareket edip, farklılıkların zenginliğini göstermek. Bu model Türkiye’ye örnek teşkil ediyor” dedi. Çamkerten ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Meram Belediye Başkan Fatma Toru ise, “Meram Belediye’si birçok ilkleri yaşamış ve yaşatmıştır. Ben de o ilklerden biriyim. Sizlerle beraber çok iyi işler yapacağız” dedi. Belediyecilik geçmişi ile ilgili bilgi veren Başkan Toru, “Belediyecilik meseleleri ve siyaset bizim tecrübe alanımızın içinde. Önümüzdeki dönemde başarılı olmaya Allah’ın izni ile mecburuz” diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşlarına önem verdiğini ve çalışmalarını takip ettiğini dile getiren Toru, birçok konuda konseyler kurarak Meram’ı çevresi temiz şehir, kadim medeniyetlerini koruyan, tarihî yapıyı restore eden ve ahlâka önem veren bir hizmet anlayışla geliştireceklerini söyledi.  Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkan vekili Said Çamkerten, ziyaret sonunda Başkan Toru’ya Köprü dergisi, Hutbe-i Şamiye, Münâzarât ve Yeni Asya Neşriyat tarafından yayınlanan bazı kitaplar hediye etti. 

Okunma Sayısı: 1059
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı