"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bölünmeye son

24 Nisan 2014, Perşembe
Gazze’deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, “Filistin dâvâsının ABD ve İsrail tarafından tasfiye edilmeye çalışıldığı bir zamanda, planları boşa çıkarmak için bölünmeye son vermemiz şart” dedi.
Heniye, Filistin’deki millî mutabakat görüşmeleri çerçevesinde Gazze’ye gelen Fetih hareketi uzlaşı heyetini evinde kabulünde, “Belki de içinde bulunduğumuz şu saatler, Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin son bulduğu vakitler olabilir, olmalıdır da” ifadesini kullandı. Filistin meselesinin tehlikeli bir süreçten geçtiğini, bölünmenin devam etmesinin artık tahammül edilemez olduğunu söyleyen Heniye, geçen yıllarda Mısır-Katar öncülüğünde yapılan ve üzerinde anlaşmaya varılan konuların fiilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.


İsrail’i sevindirmeyeceğiz


“Ayrışmayı sürdürerek düşmanımız İsrail’i sevindirmeyeceğiz. Filistin dâvâsının ABD ve İsrail tarafından tasfiye edilmeye çalışıldığı bir zamanda, planları boşa çıkarmak için bölünmeye son vermemiz şart” diyen Heniye, Filistin’de tek yönetim, tek hükümet ve uzlaşı içinde alınan siyasî kararın olması gerektiğini belirtti. Heniye ayrıca “Şimdi diyalog değil mutabık olunan kararları uygulama, hayata geçirme zamanı. Filistin halkına arzu ettiği ‘birlik’ hediyesini vermekten ve başarmaktan başka seçenek yok” diye konuştu.


Birlikten yanayız


FETİH Hareketi Merkez Komitesi üyesi Azzam el-Ahmed  Kahire ve Doha anlaşmalarının uygulanması için zamanın geldiğini dile getirdi. Ahmed, “Bu sevimsiz bölünmenin kökünü kazımalıyız. Fetih hareketi, İsrail ile yürütülen barış müzakerelerinde sonuç elde etsin veya etmesin Filistin’de birlikten yanadır” ifadesini kullandı. Öte yandan Hamas Hareketi Sözcüsü Ebu Zühri, heyetler arasındaki görüşmelerin başladığını bildirdi. Filistin’de 2006 yılında seçimlerini Hamas’ın kazanmasının ardından Fetih’le aralarında anlaşmazlıklar çıkmış, çatışmaların ardından Hamas, 2007’de Gazze’nin kontrolünü ele geçirmişti. Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıkların sonlandırılması için Mayıs 2011’de Mısır, Şubat 2012’de ise Katar başkanlığında uzlaşma görüşmeleri yapılmasına rağmen üzerinde mutabakata varılan konular uygulanamamıştı.
Okunma Sayısı: 365
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı