"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Beyaz Saray: Dehşete düştük

24 Nisan 2014, Perşembe
Beyaz Saray, Güney Sudan’da yüzlerce sivile yönelik katliâmı “nefret verici” olarak niteleyerek, ülkedeki şiddet sarmalının sona ermesi çağrısında bulundu.
 Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, yaptığı yazılı açıklamada, “Güney Sudan’da isyancı lideri Riek Machar’a bağlı savaşçıların geçen hafta Bentiu’da yüzlerce masum sivili katlettiğine yönelik haberlerden dehşete düştük” ifadesini kullandı. Carney, şunları kaydetti: “Saldırılara dair görüntü ve kayıtlar, vicdanları şoke ediyor. Bir yandan yerel radyoda nefret konuşmaları yayınlanırken, görünen o ki etnik kimlikleri ve uyrukları dolayısıyla bir caminin içerisinde bulunan cesetler yığını, bir hastanede öldürülen hastalar, caddelerde ve bir kilisede vurulan ve öldürülen düzinelercesi daha... Buldozerler ölüleri toplu mezarlara gömdüler ve Bentiu’daki BM kampına sığınmak isteyenlerin sayısı sadece 2 haftada 8 binden 22 binin üzerine çıktı. Geçen hafta Bor’daki Güney Sudan BM Misyonu’nda düzenlenen ve en az 48 sivilin ölümüne, düzinelercesinin yaralanmasına sebep olan silâhlı saldırıdan da aynı derecede dehşete kapıldık.” 
Okunma Sayısı: 406
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı