"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: İlk Meclisin hedeflerini yaşatmalıyız

24 Nisan 2014, Perşembe
“Birinci Meclisin sahip olduğu ruha bugüne kadar sahip çıktığımız gibi bundan sonra daha fazla sahip çıkmalıyız” diyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek,”İlk Meclisin koyduğu hedefleri milletimiz var oldukça, devletimiz durdukça hep yaşatmalıyız. Meclisin iradesi milletin iradesidir. Bu iradeye her zaman saygı duymalı, milletin ve devletin menfaatlerini kendi menfaatlerimizin üzerinde tutmalıyız” ifadelerini kullandı.
İlk Meclisin hedeflerini yaşatmalıyız
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “İlk meclisin koyduğu hedefleri milletimiz var oldukça, devletimiz durdukça hep yaşatmalıyız” diye konuştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulus’taki Birinci Meclis’te tören düzenlendi. TBMM Başkanı Çiçek, törende yaptığı konuşmada, TBMM’nin açılışının 94’üncü yıl dönümünün ve Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkuyla kutlandığını belirtti. 94 yıl önce her türlü imkânsızlığa direnerek olağanüstü şartlar altında kurulan TBMM’nin bugün kendilerine örnek olacak demokratik bir anlayışa sahip olduğunu dile getiren Çiçek, bağımsızlığı elinden alınmış bir milletin temsilcileri olarak oluşturdukları yapıda bütün organları seçimle belirlediklerini ve bütün yetkileri seçimle verdiklerine dikkati çekti. Düşmanın Ankara’ya bir top atışı kadar yaklaşmasına rağmen TBMM’nin hiçbir üyesinin yılgınlık göstermediğini ve teslim olmayı da düşünmediğini belirten Çiçek, şöyle devam etti. “Her konuda aynı fikirde olma mecburiyetimiz yok. Birinci Meclis’in sahip olduğu ruha bugüne kadar sahip çıktığımız gibi bundan sonra daha fazla sahip çıkmalıyız. Birinci Meclis olağanüstü şartlar altında kurulup çalışmasına rağmen meşrûiyetten asla sapmadı. Bize de bu doğrultuda görev düşmektedir. İlk meclisin koyduğu hedefleri milletimiz var oldukça, devletimiz durdukça hep yaşatmalıyız. Meclisin iradesi milletin iradesidir. Bu iradeye her zaman saygı duymalı, milletin ve devletin menfaatlerini kendi menfaatlerimizin üzerinde tutmalıyız.” 
 
Okunma Sayısı: 383
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı