"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dört eski bakana Meclis soruşturması

25 Nisan 2014, Cuma
AKP milletvekilleri, dört eski bakanla ilgili daha önce verilen Soruşturma Önergesini yenileyerek TBMM Başkanlığına sundu.
Dört eski bakana meclis soruşturması

AKP milletvekilleri, dört eski bakanla ilgili daha önce verilen Soruşturma Önergesi’ni yenileyerek TBMM Başkanlığı’na sundu. 76 milletvekilinin imzasını taşıyan önergede, 17 Aralık 2013 ve 25 Aralık 2013 gününden itibaren medyaya ve kamuoyuna yansıyan; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Narkotik Suçlar Bürosunun soruşturma dosyası ile hakkında suç örgütü kurmak ve yönetmek, resmi belgede sahtecilik, kaçakçılık, rüşvet alıp vermek ve benzeri suçları işlediği iddia edilen şüpheli Rıza Sarraf ve bu suçlarla bağlantılı olduğu iddia edilen bir kısım şahısların 17 Aralık 2013’te gözaltına alındığı, haklarındaki soruşturmanın halen devam etmekte olduğu kaydedildi. İddia edilen bu eylemlerin işlendiği tarih itibarıyla, Ekonomi Bakanı olarak görev yapan AKP Mersin Milletvekili  Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı olarak görev yapan AKP Mardin Milletvekili Muammer Güler ve AB Bakanı olarak görev yapan AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış hakkında, Bakanlık görevini yürüttükleri sırada şüpheli Rıza Sarraf ile bir suç ilişkisine girdiklerine dair iddiaların kamuoyu gündeminde yer aldığı ifade edildi.

İddialar vahim
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında 25 Aralık 2013’te “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, nüfuz ticareti, suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama, resmî belgede sahtecilik” iddialarıyla gözaltına alınan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu bazı şüphelilerle; iddia edilen suçların işlendiği tarih itibarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yapan AKP Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın Bakanlık görevini yürüttüğü sırada bu eylemlerin bilgisi dahilinde olduğu iddia edildiği belirtildi. 

Önerge’de, şu görüşlere yer verildi:     

Zafer Çağlayan hakkında: Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet, TCK’nın 204 (Resmî belgede sahtecilik) ve 252. (Rüşvet) maddelerine tekabül ettiğinden, bu iddiaların gerçekliğinin araştırılması ve soruşturulması gereği ortaya çıkmaktadır.
     
Muammer Güler hakkında:
TCK’nın  204. (Resmî belgede sahtecilik), 255. (Nüfuz ticareti), 252. (Rüşvet) ve 285. (Gizliliğin ihlâli) maddelerine tekabül ettiğinden bu iddiaların gerçekliğinin araştırılması ve soruşturulması gereği ortaya çıkmaktadır.
     
Egemen Bağış hakkında; TCK’nın  255. (Nüfuz ticareti) ve 252. (Rüşvet) maddelerine tekabül ettiğinden, bu iddiaların gerçekliğinin araştırılması ve soruşturulması gereği ortaya çıkmaktadır.
     
Erdoğan Bayraktar hakkında: TCK’nın 255. (Nüfuz ticareti) ve 251. (Görevi kötüye kullanma) maddelerine tekabül ettiğinden, bu iddiaların gerçekliğinin araştırılması ve soruşturulması gereği ortaya çıkmaktadır.”

Önergede, belirtilen gerekçelerle; Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar hakkında, Bakanlık görevini yürüttükleri sırada ve görevleriyle ilgili işlerden dolayı işlendiği iddia edilen ve cezaî sorumluluğu gerektiren eylemlerinin soruşturularak maddî gerçeğin ortaya çıkarılması için Anayasa ve İçtüzük uyarınca Meclis Soruşturması açılması talep edildi. Öte yandan, CHP’nin eski bakanlar ile ilgili verdiği 4, AKP’nin ise tek önergesinin gelecek hafta aynı günde görüşülmesi planlanıyor. AKP, önergesinde de yer aldığı üzere tek bir Soruşturma Komisyonu kurulmasını istiyor.

Okunma Sayısı: 664
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı