"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir ay geçti, hâlâ itirazlar bitmedi

25 Nisan 2014, Cuma
YSK, Hatay ve Iğdır seçim sonuçlarına yapılan itirazları yerinde görerek il ve ilçe seçim kurullarından iddiaların incelenmesini istedi. Kurul, il ve ilçe seçim kurullarından gelecek sonuçlara göre Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Iğdır Belediyesi ile ilgili itirazları karara bağlayacak.

1 ay oldu itirazlar bitmedi

30 Mart Mahalli seçimlerin üzerinden neredeyse 1 ay geçmesine rağmen seçim sonuçlarına yönelik itirazlar bitmedi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Hatay ve Iğdır seçim sonuçlarına yapılan itirazları yerinde görerek il ve ilçe seçim kurullarından iddiaların incelenmesini istedi YSK, AKP’nin Hatay’daki,  MHP’nin ise Iğdır’daki seçim sonuçlarına yaptığı itirazlar üzerine, il ve ilçe seçim kurullarından oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tesbit edilmesini istedi. AKP, yerel seçimlerde Hatay’da ölüler, kısıtlılar, askerler gibi seçmen olmadığı halde oy kullananların bulunduğunu öne sürerek YSK’ya itirazda bulunmuştu. YSK, Iğdır seçim sonuçlarıyla ilgili de aynı yönde karar aldı. Iğdır’da seçimi BDP’nin bin oy farkla kazanması üzerine MHP, seçim sonuçlarına itiraz etti. YSK inceleme sonuçlarına göre itirazları karara bağlayacak. 

Okunma Sayısı: 561
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı