"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hibeler, üretim ve istihdamı arttırdı

25 Nisan 2014, Cuma
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hibe oranının yüzde 70’e çıkarılmasıyla Batman’ın Sason ilçesindeki çilek bahçesi sayısının 143’e ulaştığını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının girişimleriyle başlatılan Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesinin, meyvelerini vermeye başladığı belirtildi. Cumhuriyet tarihi boyunca bölgede uygulanan ilk entegre kırsal kalkınma projesi olan Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi ile bugüne kadar 432 projeye toplam 7,29 milyon lira hibe verildiği bildirilen açıklamada, hibe desteğinden yararlan 50 köy ve mezrada yaklaşık 50 bin kişi iş imkânına kavuştuğu ifade edildi. Projenin uygulandığı illerde modern meyveciliği yaygınlaştırmak amacıyla 3 ilde 6 bin 224 dönüm alanda toplam 483 tam donanımlı meyve bahçesi kurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Projenin hayata geçmesiyle Batman’da yeni ürün desenleri üreticilerin yüzünü güldürüyor. Sason bölgesinde tütün yetiştiriciliği yerini çilek yetiştiriciliğine bıraktı.” 
Okunma Sayısı: 562
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı