"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Malezyalı Astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukor: Uzayda tefekkürün mânevî hazzı çok farklı

28 Nisan 2014, Pazartesi
Uzayda namaz kılan Malezyalı astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, uzaya çıkmanın manevÎ anlamda çok farklı olduğunu belirterek, “Uzaya tekrar gitmek için hayatımı, işimi, her şeyimi veririm. Sadece gidiş bile olsa yine giderim” diye konuştu.
Uzayda tefekkür etmenin manevî hazzı çok farklı
Tüm Üstün Zekâlılar Derneği’nce (TÜZDER) düzenlenen “Üstün Zekâlılarla Üstün Ufuklara” konulu sempozyumun onur konuğu olarak İstanbul’a gelen ve “uzayda ilk kez namaz kılan 9. Müslüman astronot” unvanı taşıyan Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, uzaya olan tutkusunun motivasyonundan kaynaklandığını vurguladı. Shukor, “Bu tutkuma ulaşmak için en yakın bilimi fen alanı olarak gördüm. Bunun için de fen bilimleri üzerine okudum. 25 yıl sonra elhamdülillah amacıma ulaştım” diye konuştu. Shukor, uzaya giden 9. Müslüman astronot olduğunu belirterek, uzayda nasıl namaz kıldığını şu sözlerle anlattı: “Benden önce Müslüman olarak Kazakistan, İran ve Özbekistan’dan uzaya gidenler oldu. Müslümanlar için namaz önemli bir faktör. Bu nedenle uzayda da olsak namazı kılmamız gerekiyor. Uzayda abdesti teyemmüm yaparak aldım. Namaz kılarken de yerçekimi olmaması nedeniyle biraz zorlandım. Daha yavaş hareket ettim.”

ALLAH’IN SANATINI TEMAŞA EDİYORSUNUZ
Ortopedi cerrahı olduğunu ve haftada birkaç kez operasyon yaptığını anlatan Shukor, astroloji üzerine çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Shukor, “Uzaya çıkmak manevî anlamda çok farklıydı. Orada, Allah’ın sanatını gördüğünüz zaman vücudunuz birden değişime uğruyor. Uzaya tekrar gitmek için hayatımı, işimi, her şeyimi veririm. Sadece gidiş bile olsa yine giderim” ifadelerini kullandı.

UZAYDA EZAN SESİ DUYDUM

Uzayda yaşadıklarını anlatan ve genç beyinlere tavsiyelerde bulunan Shukor, uzayda ezan sesi duyduğunu söyledi. Shukor, “Ezan sesini duyduğumda çok şaşırdım. Çevremdekiler de çok şaşırdılar. Belki bilmedikleri için duymamış olabilirler. Ama dediğim gibi Allah’ın büyüklüğünü orada hissettim, tekrar gitmek istiyorum. Uzay serüveninden sonra bazı arkadaşlarımızla bir araya geldik ve uzayda nasıl namaz kılınabileceği ile ilgili Müslümanlara yönelik bir kılavuz hazırladık” ifadelerini kullandı.
Okunma Sayısı: 2208
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı