"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman Eskişehir’de anıldı

28 Mayıs 2014, Çarşamba
“Gönül Sultanları”nın anlatıldığı uluslararası sempozyumda konuşan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, “Bediüzzaman ve Günümüz Problemleri Hakkındaki Tavsiyeleri” adlı tebliğinde Bediüzzaman’ı anlattı. Akgündüz tebliğinin sonunda, üç devir yaşamış olan Bediüzzaman’ın en önemli tavsiyesinin müsbet hareket olduğunu hatırlattı.
Eskişehir’de Gönül sultanı Bediüzzaman konuşuldu
 
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ajansı faaliyetleri çerçevesinde Osmangazi Üniversitesi’nde düzenlenen “Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi Gönül Sultanları Buluşması” gerçekleşiyor. Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İslâm Ülkeleri Teşkilâtı Parlamentolar Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Millî Eiğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehdi Eker katıldı. Açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleriş Mehmet Görmez, “Toplantımızın bilgesiz kalan dünyamızda, bilgece bir aşıya dönüşmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum diyerek  bilginin önemini anlattı. Medeniyetin en büyük temelinin bilgi olduğuna dikkati çeken Görmez, “Bizim medeniyetimiz bir bilgi medeniyetidir. İslâm medeniyetinde bilgi varlığa tekabül eder. Önce bilgi sonra Allah’a iman hatta bilgi imana tekabül eder. Bizim medeniyetimizde bilgi kavramını birbirinden çok önemli üç kavram ifade eder. İlim, hikmet ve marifet” ifadelerini kullandı.
 
HİKMET; İFRAT VE TEFRİTTEN UZAK DURMAKTIR
Gönül Sultanlarının anlatıldığı uluslar arası sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, “Bediüzzaman ve Günümüz Problemleri Hakkındaki Tavsiyeleri” adlı tebliğinde; Bediüzzaman’ın 1935 senesinde tevkif edilerek getirildiği Eskişehir’de bugün Bilgeler Zirvesinde fikirleri dile getirilmektedir dedi. Akgündüz, Bediüzzaman’ın hikmeti tarif ederken ifrat ve tefritten uzak kalmak anlamında ifade ettiğini izah ederek, “bizim düşmanımız cehalet, zaruret ve ihtilâftır” diyerek “buna karşı san’at, marifet ve ittifak silâhı”nı göstermektedir şeklinde konuştu. Akgündüz, tebliğinin sonunda, üç devir yaşamış olan Bediüzzaman’ın en önemli tavsiyesinin müsbet hareket olduğunu anlattı. Dört ayrı salonda devam eden sempozyum otuz beş oturum halinde gerçekleştirilecek. Bilgeler Zirvesi’nde Anadolu’nun hamurunu mayalayan mâneviyat büyükleri konuşuluyor.
 
MEHMET SELİM MARDİN/ESKİŞEHİR 
Okunma Sayısı: 1954
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı