"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhsanoğlu için 5 parti mutabakatı

03 Temmuz 2014, Perşembe
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na 3 partiden daha destek geldi. İhsanoğlu’nun adaylığı için hazırlanan ortak mutabakat metni CHP, MHP, DSP, DP ve BTP genel başkanları tarafından imzalandı.
Demokrasi mücadelesi yeniden başlıyor
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve CHP tarafından ortak aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, yurt gezileri kapsamında memleketi Yozgat’tın ardından Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesini ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları veren İhsanoğlu, “Biz tarihimizde hep beraber sevgi ve saygı içerisinde bir arada yaşadık. Tolerans, hoşgörü bizim kültürümüzün temel değerleridir, bizim genlerimize işlemiştir. Şimdi bugün bunu farklı bir şekilde belirli hedefler için kullananlar, bizi temsil etmezler” diye konuştu.

Hedefimiz AB’ye tam üyelik


Türkiye’de demokrasi mücadelesinin yeniden başladığını kaydeden İhsanoğlu şunları kaydetti: “Bir dizayn meselesi değil, bir siyasi kadronun Türkiye’yi istediği gibi onlarca yıllar dizayn etmesi değil, bu artık halkın yeniden ‘yeter söz milletin’ kavgasıdır. Bu kavga, medeni bir mücadele şeklinde devam edecektir. Öfkeli, ötekileştiren, tepeden bakan, kibirle muamele eden bir kavga değildir. Bunun adı kavga değildir, bunun adı şereflice mücadeledir.” 


İhsanoğlu’na 5 parti’den destek


Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı için hazırlanan ortak mutabakat metni CHP, MHP, DSP, BTP ve DP genel başkanları tarafından imzalandı. Ankara Swiss Otel’de düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DSP Genel Başkanı Masum Türker, BTP Genel Başkanı Haydar Baş katıldı. Beş partinin genel başkanlar düzeyinde bir araya geldiği ortak toplantıda ‘Neden Ekmeleddin İhsanoğlu’ sorusuna açıklanan deklerasyonla cevap verildi. Toplantı salonunda ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısı çalındı. Salonda üzerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun fotoğrafının yer aldığı ‘Büyük Uzlaşma’ yazılı pankart açıldı. Pankartta Ekmeleddin İhsanoğlu’nun resmi internet sitesinin www.ihsanoglu.com olduğu bilgisi de yer aldı. Mutabakat metni okunmasından sonra genel başkanların imzasına sunuldu. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Uysal, Türker ve Baş ortak mutabakat metnini imzaladı.
Okunma Sayısı: 1104
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı