"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BU VEBALE ORTAK OLMAYIN

04 Temmuz 2014, Cuma
Hükümet, Risale-i Nur’un basımını hukuksuz bir şekilde devlet tekeline almakta ısrarlı. Milletvekillerine manevî vebali olan bu duruma ortak olmamaları çağrısı yapıldı.
BU KANUN TEKLİFİ DERHAL GERİ ÇEKİLMELİDİR

Bütün uyarılara rağmen hükümet Risale-i Nurları devlet tekeline almakta ısrarlı. Şimdi de AKP Yozgat milletvekili Ertuğrul Soysal’ın önergesi ile Ri-salelerin basımı yetkisi Bakanlar Kurulu’na devredilmek isteniyor. Bediüzza-man’ın vasiyetine rağmen yapılmak istenen uygulamanın maddî ve manevî vebali olduğu hatırlatılarak, milletvekillerine bu vebale ortak olmamaları çağrısı yapıldı. Gazetemizi arayarak, e-posta göndererek tepkisini gösteren okuyucu-larımız, milletvekillerinden bu kanun teklifine hayır demelerini istedi.

Değişiklikle basım yetkisi bakanlar kurulu’nda


Soysal’ın 5864 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 47. maddesinde değişiklik önergesinde şu gerekçe ileri sürüldü: “Ülkemizde memleket kültürü bakımından önem arz eden bazı eserlerde, eser sahibinin mirasçılarının tesbitinde güçlükler yaşandığı da göz önünde bulundurularak, bu eserlerin topluma ulaşımının yaygınlaştırılması ve bu suretle ülkemiz kültür hayatına katkı sağlanması amaçlarıyla maddede değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişiklikle, eser sahiplerinin vefat etmiş olması koşulu getirilmiştir.”

Vekillerin şahsiyet sınavı  KÂZIM GÜLEÇYÜZ’ÜN YAZISI


YENİ BİR ROL: BANDROL ALİ HAKKOYMAZ’IN YAZISI


NETİCEYE BAKILSIN FARUK ÇAKIR’IN YAZISI

Okunma Sayısı: 3822
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    4.7.2014 14:10:00

    Onlar 12 yıldır bu vebale ortak.Siz de bunlara tezgah açan,bunlara paspas olanları özel davetlere şeref(!)konuğu olarak çağırmaya devam edin.Siz ne kadar dindar olacaksınızı bile birgün bu siyasal dinciler bize emredecek.Durum bu maalesef!

  • Süleyman BAYŞU

    4.7.2014 10:03:00

    RİSALE-İ NUR ÜZERİNDEKİ AYAK OYUNLARINI DURDURUN (3) Sadeleştirenlere mani olacağım derken eldeki iman hakikatlerinden olacağız. İslâmlar içinde çıkacak, aldatmakla iş görecek zatın özelliklerini yarın risalede bulamayacaksınız. Hem ahir zamanın … ile üstad ne vakit dost olmuş ki yapılan/yapılacak olan icraatlarla dost olsun. Yapılmaya çalışılan gayretkeşlik ikisini dost göstermeye yöneliktir…. Tehlikenin farkında mısınız?
    Aman dikkat!!!
    SÜLEYMAN BAYŞU

  • Süleyman BAYŞU

    4.7.2014 09:59:00

    RİSALE-İ NUR ÜZERİNDEKİ AYAK OYUNLARINI DURDURUN (2)
    Risale-i nurlar cephede. Dağda bağda yazıldı. Çiftçisi köylüsü kentlisi yüklüklerde çoğalttı. Onlar isimsiz kahramanlarıydı nurun telifi bandrolü yoktu. Çünkü nur risaleleri islamın malıydı. Torbaya girmeye niyetleri yoktu. Risaleleri çoğalttıkları için kodeslere girenleri çoktu. Ey vekilim, duy sesimizi sen dur de dur de nurlara mani olanlara dur de.
    Bugün 25’in üzerinde yayıncı risale basıyor(du) devlette basabilir ki diyanete bu yetki zaten müellifi muhterem verdi. KTB’de nur eserlerini basabilir buna kimse karşı değil ancak tekelleşmeye hayır. Diyemiyorsan bu nice şaşılıktır ey kardeşim.
    Risale-i nurlarıma dokunma çöz vurulan zincirlere hürriyetine yol ver. Hürriyet asrında esarete geçit verme. Torbaya sokma... Sokturma. Risale-i nur eserlerine bandrol bahane perde arkasındaki ayak oyunları şahane. Nur eserleri devletleştirilemez. Risale-i nuru bugün devletleştirtirseniz yarın kömür ocağı gibi özelleştirmeye kalkacaklardır. ...

  • Süleyman BAYŞU

    4.7.2014 09:58:00

    RİSALE-İ NUR ÜZERİNDEKİ AYAK OYUNLARIRINI DURDURUN (1)

    Ey insanlık neredesin? Duy artık bu haykırışları, aykırılıkları fark et. Çöz risale-i nura vurulmak istenen prangaları.
    Ey nurcular, gün birlik olma günüdür. Risaleler okunmak için değil okutulmamak için torbalanıyor. Uyanalım artık gaflet uykusundan…
    Ey nurları torbaya sokan zihniyet; Güneşi balçıkla sıvayamayacağınıza göre risale-i nurlardaki tüm hakikatleri de torbayla kapatamayacaksınız.
    Ey günü birlik kokuşmuş siyasi oyunlardan bıkan vekiller, asiliniz olarak diyorum ki; risale-i nuru torbaya esir ettirme.
    Risale-i nurlarıma dokunma çöz vurulan zincirleri hürriyetine yol ver. Hürriyet asrında esarete geçit verme. Torbaya sokma... Sokturma…
    Risale-i nur eserlerine bandrol bahane perde arkasındaki ayak oyunları şahane. Nur eserleri devletleştirilemez. Risale-i nuru bugün devletleştirtirseniz yarın kömür ocağı gibi özelleştirmeye kalkacaklardır. Aman dikkat!!!

  • i.e.e

    4.7.2014 03:07:00

    Seninle ayni memleketten olduğum için utaniyorum soysal.yillardir meclistesin ilkdefa adini duydum duymaz oolaydim.bunun hesabini veremezsiniz.

  • Erol Dinç

    4.7.2014 01:35:00

    Size kuran geldikten sonra daha hangi kitaba tapacaksınız.Allahın kitabı kuran bize yeter.İlahi şartel inmeden Kurana iman edin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı