"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğrencilerin hayat merkezi olan cami

06 Temmuz 2014, Pazar
“CAMİ MERKEZLİ HAYAT PROJESİ” KAPSAMINDA ÖRNEK CAMİ SEÇİLEN BAĞCILAR ÇİFTLİK DEMİRCAN MERKEZ CAMİİ’NDE 1620 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cami Merkezli Hayat Projesi” kapsamında örnek cami İstanbul Bağcılar Çiftlik Demircan Merkez Camii seçildi. Örnek caminin ‘Yaz Kur’ân Kursu’ açılışı töreni de renkli görüntülere sahne oldu. Kursun açılış programına katılan İlçe kaymakamı Erdal Çakır, İlçe Müftümüz Hasan Hüsnü Sula ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz bu heyecana ortak oldu. Açılış konuşmasını yapan ilçe kaymakamı Çakır, Yaz Kur’an Kurslarına katılımın her yıl daha da arttığını söyledi. Örnek cami seçilmelerinin kendilerini rehavete düşürmeyeceğini söyleyen Cami İmam Hatibi Vahdettin Güzel de, sorumluluklarının daha da arttığı ifade etti. Güzel, “Bu sorumluluk dahilinde üzerlerimize düşen görevleri yerine getirirken mutluluk duyacağız. Bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Bu yıl, Yaz Kur’ân Kursu dahilinde 1620 kişiye eğitim verildiğini bildiren Güzel, “Kur’ân-ı Kerîm, siyer, ibadet, itikad ve ahlâkî kurallar ile ilgili eğitim veriyoruz. Bağcılar Çiftlik Demircan Camii hatibi Güzel, İstanbul dahiline ve Türkiye’nin bir çok iline geziler düzenledik ve bir çok seminere imza attık” şeklinde konuştu. Güzel, “Camimiz ibadet ile beraber dinî eğitim faaliyetlerini bir arada yürütüp, sabah namaz vakti ile yatsı vakti sonuna kadar açık olarak hizmet vermektedir” dedi.
Okunma Sayısı: 1265
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı