"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Oruçluyken ağız temizliğine dikkat

06 Temmuz 2014, Pazar
Ramazan ayında, diş temizliğine daha fazla özen gösterilmesi gerektiği belirtildi. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, Ramazan ayında, oruçluyken uzun süre ağıza bir şey alınmaması dolayısıyla koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamalarının daha çok önem kazandığını vurguladı. Ağız ve dişlerin iyi temizlenmemesinin bakterilerin yaşamasını kolaylaştırdığını hatırlattı
Ramazanda diş bakımı önemli

Yücel, şunları kaydetti: “Eğer dişlerin üzerinde bakteri plağı bırakılırsa, bakteriler burada ürettikleri asitler ile dişlerin demineralizasyonuna yol açar. Oruç tutan kişinin ağzında en az 12 saat süreyle temizlenmeden kalan şeker, dişleri çürütür. Bu bakımdan ağız hijyeni Ramazan ayı boyunca çok daha fazla önem kazanıyor.” Ramazan ayında ağız ve diş bakımına daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini dile getiren Yücel, iftar ve sahurdan sonra mutlaka dişlerin fırçalanması ve bakterilere fırsat tanınmaması gerektiğini vurguladı. Yücel, ağız hijyeni için dişlerin yanı sıra diş araları, diş etleri ve dilin de fırçalanması gerektiğini söyledi.
Okunma Sayısı: 636
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı