"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Biberde zam sinyali

07 Temmuz 2014, Pazartesi
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Üyesi Berdan Ber, çeşitli sebeplerden ötürü arz daralması yaşanan biberde fiyatların yükseleceğini iddia etti. Berdan Ber, Türkiye’de yıllık biber üretimi 2 milyon tonu bulduğunu, örtü altı üretimin ise yaklaşık yüzde 40’ının Antalya ve çevresinde yapıldığını dile getirdi.
 Son 3 ayda üreticinin eline bir kilogram biberden 20 ila 50 kuruş arasında gelir geçtiği bilgisini paylaşan Ber, “Bu rakam üreticinin maliyetini karşılamamış, üretici seradaki bitkilerini sökmüştür. Ayrıca üretici tohum, fide, sulama, sera yatırımı ve işçilik gibi maliyetlerini alamamış ve verimsiz bir sezon geçirmiştir. Bitkilerin sökülmesi nedeniyle son dönemde ürün arzı azalmıştır. Bu da önümüzdeki dönemde fiyatların yükselmesine neden olacaktır. Üretim eksikliği gerek iç piyasayı, gerekse dış piyasayı olumsuz etkileyecektir.” dedi.  
Okunma Sayısı: 581
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı