"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bosnalı yetimler Unutulmadı

10 Temmuz 2014, Perşembe
Kimse Yok Mu Derneği Yetim Koordinatörlüğü Bosna Hersek’te yapmış olduğu çalışmalar kapsamında yetim çocuklara maddî ve manevî destekte bulunuyor.
Kimse Yok Mu Derneği Yetim Koordinatörlüğü  Bosna Hersek’te yapmış olduğu çalışmalar kapsamında 5 farklı yerde yetim yardım programları düzenledi. Yetim çocuklara yardım çalışmalarında burs dağıtımı gerçekleştirilerek, 150 lise ve üniversite öğrencisine 200 euro burs desteği sağlandı. Aynı zamanda Mostar da medresede kalan yetimler de hediye paketleri ve burs yardımlarıyla sevindirildi. Mostar’da yapılan çalışmalar kapsamında 50 öğrenciye burs yardımında bulunuldu. Öte yandan sel bölgesinde de onlarca yetim ailesine ve yetime gıda kolileri dağıtımı insanî yardım desteği sağlandı.
Saraybosna’da bulunan Burch Üniversitesi’nde SOS Köyü ve Byelave Öğrenci Yurdu’ndan gelen ilkokul ve lise öğrencilerinden oluşan 200 yetim için özel bir program hazırlandı. Yetimler için hazırlanan gece de konuşma yapan Kimse Yok Mu Derneği Yetim Yardımları Koordinatörü Orhan Erdoğan, “Sizler Bosna’nın geleceğisiniz bizler mutluluğunuzda da hüznünüzde de her zaman yanında olacağız. Sıkıntılarınızı bizler ile her zaman paylaşabilirsiniz bizi her zaman yanınızda göreceksiniz.” dedi. Kimse Yok Mu’nun Bosna’daki faaliyetlerinde destek aldığı  partner derneği İzvor Nade’nin (Ümit Kaynağı) müdürü Harun Tursan, düzenlenen programın amacının Bosnanın yetim çocuklarına farklı bir gece yaşatılmasının olduğunu söyledi. Kimse Yok Mu Derneği Ramazan ayı süresince ülke genelinde 1.200 kumanya paketi dağıtacak ve 3.500 kişiye iftar verdiğini söyleyen Tursan “Ramazan yardımları ağırlıklı olarak yetimler ve kısa bir süre önce yaşanan sel felâketinden etkilenen ailelere yapılıyor. Toplam yardım bedeli yaklaşık 90 bin TL (41.500 USD) dir.” şeklinde konuştu.


Okunma Sayısı: 815
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı