"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Osmanlı’nın namazgâhı Bayrampaşa’da

12 Temmuz 2014, Cumartesi
Bayrampaşa Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların teravih namazlarını kolayca kılabilmeleri için eski Bayrampaşa Cezaevi’nin avlusunu Osmanlı’nın vazgeçilmezi olan Namazgâh’a dönüştürdü. Namazgâh’ta aynı anda yaklaşık 5 bin kişi namaz kılabiliyor.
Bayrampaşa Belediye Başkan Atila Aydıner, Türkiyede ilk kez “Namazgâh Projesi”ni hayata geçirdiklerini belirterek, “Teravih namazlarını binlerce vatandaşımızla birlikte eski Bayrampaşa Cezaevi’nin avlusunda açık havada kılıyoruz. Ramazan’ın güzelliklerini bir taraftan komşuluk ve kardeşlik iftarlarımızda, bir taraftan da halkımızın hizmetine sunduğumuz ‘Namazgâh’ta yaşıyoruz. Bayrampaşalı hanım kardeşlerimiz de namazlarını onlara ayrılan bölümde kılabiliyorlar” dedi. Cezaevinin bulunduğu alanın kentsel dönüşüm yasası kapsamında projelendirildiğini aktaran Başkan Aydıner, bu alana Osmanlı mimarisiyle inşa edilecek 5 bin kişinin namaz kılacağı bir cami, bir kültür merkezi, 350 yataklı bir hastane, bir ilköğretim okulu ve 2 bin 200 konut yapılacağını söyledi. Soğuk şerbetlerin, macun şekerlerin, pamuk helvaların ve çay dağıtımının yapıldığı namazgah alanında binlerce vatandaş teravih namazını kılarak unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşıyor.
Necip Eyvazoğlu / İstanbul
Okunma Sayısı: 734
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı