"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocuk öldürmenin savunmayla ne ilgisi var

13 Temmuz 2014, Pazar
Savunma gerekçesiyle masum insanların üzerine bomba yağdıran İsrail, 26 çocuk öldürdü.
İSRAİL SAVAŞIN BEDELİNİ ÇOCUKLARA ÖDETİYOR
Filistin’de incelemelerde bulunan ve bunu rapor haline getiren Alman Yeşiller Partisi milletvekili Omid Nouripour, savaşın bedelini çocukların ödediğini belirterek, ağabeyi Hamas üyesi olmayan küçük bir kızı öldürmenin İsrail’in kendini savunmayla ilgisi olmadığını söyledi.

MİNİK YASEMİN ÖLDÜ, MERYEM İSE YOĞUN BAKIMDA...

İsrail saldırılarında kızı ölen Filistinli baba Muhammed el-Metavi, “Sabah kardeşleriyle oynayan 5 yaşındaki Yasemin’in ne suçu vardı da öldürüldü?” diye sordu. Minik Meryem el-Mısrî’nin ailesi de, yoğun bakım ünitesinde hayata tutunmaya çalışan biricik yavrularının acısını taşıyor. Baba Ula el-Mısrî, “Füze sesini duyduğumda kızımın olduğu yere koştum. Onu kanlar içinde yerde yatarken buldum. Bir şarapnel parçası kafasını parçaladı” diyerek, çocuğunun yaşaması için Allah’a duâ ettiğini söyledi.

Ölü sayısı artıyor
İsrail’in, Pazartesi gününden bu yana devam eden Gazze’ye yönelik saldırılarında, ölü sayısının 122’ye yükselirken yaralı sayısıda 924 oldu. Hava saldırılarında vefat edenlerden 26’sı çocuk. Gazze’deki görevi fiilen devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin doğusundaki et-Tuffah mahallesine düzenlediği hava saldırısında 3 kişinin vefat ettiğini belirtti.

Çocukların suçu ne?
Yeşiller Partisi Milletvekili Omid Nouripour, Gazze’de yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak, “Her savaşın sonunda hiçbir şeyin değişmediğini ve sadece 100’den fazla çocuğun öldüğünü görüyoruz” dedi.Nouripour, Tel Aviv’deki “İsrail Barışı” konferansına katılmak için bu ülkeye gittiğini, bu çerçevede Filistin’de çok sayıda yetkili ve sivil toplum örgütü temsilcisiyle bir araya geldiğini belirtti. İsraillilerin, iki yılda bir savaş çıkmasına alıştıklarını söylediğini aktaran Nouripour, “Her savaşın sonunda hiçbir şeyin değişmediğini sadece çocukların öldüğünü görüyoruz” diye konuştu. Gazze ile ilgili BM 2020 raporuna değinen Nouripour, “Rapor, Gazze’deki abluka devam ederse 6 yıl sonra orada yaşamanın mümkün olmayacağını ortaya koyuyor” ifadesini kullandı. 

Kararan hayatlar
İsrail’in Pazartesi günü  Gazze’ye yönelik “Koruyucu Hat” adı altında başlattığı operasyon dolayısıyla, birçok ailenin hayatı kararırken, bazılarının evlerine evlat acısı çöktü. Gazze’de Filistinli El-Metavi ailesinin evi de İsrail’in saldırıları dolayısıyla ocaklarına hüzün çöken evlerden. Beş kişiden oluşan El-Metavi ailesi, son saldırılarda, 5 yaşındaki küçük Yasemin’i kaybetti. Yasemin’in Babası, Muhammed el-Metavi, “Komşular, çocukları enkaz altından çıkardı, ama Yasemin kurtulamadı. Bu çocukların suçu neydi? Sabah kardeşleriyle oynayan 5 yaşındaki Yasemin’in ne suçu vardı da öldürüldü?” dedi. Öte yandan, İsrail uçaklarının hava saldırıları dolayısıyla komaya giren Meryem el-Mısri’nin ailesi, yoğun bakım ünitesinde hayata tutunmaya çalışan yavrularının acısını taşıyor. Baba Ula el-Mısrî, “Füze sesini duyduğumda kızımın olduğu yere koştum. Onu kanlar içinde yerde yatarken buldum. İsrail uçaklarından atılan füzeden gelen şarapnel parçası biricik kızımın başına isabet etti” ifadelerini kullandı.
Okunma Sayısı: 2334
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı