"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhtilâflar barışçıl yollarla çözülmeli

13 Temmuz 2014, Pazar
Türkiye’nin etrafını ateş çemberinin sardığını kaydeden Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, komşularla ihtilâfların barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.
Komşularla ihtilâflar barışçıl yolla çözülmeli
Muhalefet partilerinin ortak cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Bursa’da tarihi Kozahan’da basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında Türkiye’nin etrafını ateş çemberinin sardığını belirten İhsanoğlu, “Türkiye’nin komşuları parçalanıyor. Türkiye içerideki huzursuzluğu ile dışarıdaki tesirlerle büyük bir meydan okumanın içerisindedir. Türkiye’nin bu tehlikeli yola gitmemesi lâzım. Türkiye’nin komşuları ile ihtilâflarını barışçıl bir yolla çözmesi lâzım. Biz diyoruz ki Cumhurbaşkanı dış dünya ile daha rahat ilişkiler kurabilen, dış dünyadaki problemlerle, çalışma şekli daha uyumlu olan ve o tecrübeye sahip bir isim olması lazım. Herkesin saydığı sevdiği bir isim olması lazım. Ben 9 yılda dünyayı 62 defa devr-i alem yaptım. 100 ülke gezdim. Teşkilâtın 57 ülkenin cumhurbaşkanları, devlet reisleri, başbakanları, bakanları ile görüştüm. Sayın Obama ile birkaç defa, Putin’le, Medvedev’le, diğer ülkelerin başbakanları, Afrika, Arap ülkeleri, Çin’in başbakanı ile konuştum. Bütün bunlarla sizin kurduğunuz münasebetler, karşılıklı saygı ve milli menfaatler esasına göre kurulmuşsa ve siz taraf tutmama prensibi ile hareket ediyorsanız diğer ülkeler gibi geminizi çok rahat yürütürsünüz” ifadelerini kullandı.

NEDEN BİZİM PİLOTLARIMIZ KAÇIRILIYOR?
“Ortadoğu’da konsolosluğu, havayolları olan bir tek biz mi varız?” diye soran İhsanoğlu, şu değerlendirmede bulundu: “Niye bizim pilotlarımız kaçırılıyor da başka havayollarına ait pilotlar kaçırılmıyor? Niçin bizim konsolosumuz rehin alınıyor? Niçin bizim gariban şoförlerimiz, TIR şoförlerimiz ticaret yaparken rehin alınıyor? Bu soruların cevabını bulmak lâzım. Bu soruların üstünü örtersek, basın yasağı getirirsek, ondan sonra basın hürriyetinden, demokrasiden bahsederken biraz daha farklı bir dünyaya ait oluyoruz. Biz bu dünyaya ait olmak istemiyoruz. Biz hür dünyaya ait olmak istiyoruz.” 
Okunma Sayısı: 1699
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı