"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyanet İşleri Başkanı MEHMET Görmez: Hasanî bir bakışa ihtiyacımız var

13 Temmuz 2014, Pazar
Sivas Müftülüğünce düzenlenen Hazreti Hasan Sempozyumu’na katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Zor zamanlardan geçiyoruz. Oysa bugün bizim Hasanî bir bakış açısına ihtiyacımız var” diye konuştu.
Umudu diri tutmalıyız
Sivas Müftülüğünce Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Hazreti Hasan Sempozyumu’nun ikinci oturumuna katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hz. Hasan’ın, hicretin 3. yılında Ramazan ayının 15’inde dünyaya geldiğini söyledi. Türkiye’de Hazreti Hasan ile ilgili yapılan çalışmaların çok az olduğunu ifade eden Görmez, “Zor zamanlardan geçiyoruz. Oysa bugün bizim Hasani bir bakış açısına ihtiyacımız var” diye konuştu.
Görmez, Müslümanların tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirterek, “Tarih boyunca büyük zorluklarımız vardır. İlk büyük fitne dönemi Hazreti Osman’ın katliyle başlamıştır. Müslümanların yeniden inkişafının (gelişim-gelişme) en büyük kahramanı Hazreti Hasan olacaktır. Son iki asır İslam coğrafyası için yine zor olmuştur ve bugün içinden geçtiğimiz, tam da Ramazan ayına girerken İslam coğrafyasının içinden geçtiği süreç, gerçekten tarihte içinden geçtiğimiz en zor süreçlerden biridir, çünkü kardeş kardeşin katili olmuştur. İslam’ın cahil müntesipleri, İslam düşmanlarından Müslümanlara daha fazla zarar vermeye başlamıştır. Dini kurumlar rehberliğini kaybetmiş ve her türlü alt kimlik, her türlü aidiyet İslam’a olan mensubiyetin önüne geçmiştir” diye konuştu.

SİYASÎ SEBEPLER, DİNÎ SEBEPLERİN ÖNÜNDE     

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle devam etti: “Müslümanlar, Irak, Suriye, Lübnan, Mısır, Afrika, Pakistan, Afganistan’da ve dünyanın her tarafında karşı karşıya gelmiştir ancak şunu ifade etmek isterim ki bu, çok geçici bir durumdur. Tarihimizde bu acılar yaşanmıştır ama hemen akabinde Müslümanlar toparlanmıştır. Olup bitenlerin sebebini hiç kimse tarihte aramasın. Hiç kimse, bugün Irak’ta, Suriye’de olup bitenleri, Nehrevan’da, Cemel’de, Kerbela’da aramaya kalkışmasın. Bugün ortaya çıkan hadiseler, işgallerin gölgesinde yetişen ölümcül kimliklerin, cehaletle kinlerini din ve mezhep üzerinden ifade etmeye kalkışmalarından kaynaklanıyor. Siyasi sebepler, dinî sebeplerin fersah fersah (kat kat) önündedir. Bugün İslâm coğrafyasında İslâm, kara politikaların kara saldırısı altındadır.”
     
BİRLİĞİMİZİ KORUYALIM     
Hz. Muhammed’in (asm) adalet, özgürlük ve barış peygamberi olduğunu belirten Görmez, Hz. Hasan’ın da Hz. Muhammed’in bu yönünü temsil ettiğini dile getirerek, “Dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan her mazlûmun, her mağdurun umudu olmuş, umudu olmaya devam eden bir ümmetin çocuklarıyız. Bu umudu diri tutmamız lâzım. Bu umudu diri tutmak için de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, ahengimizi kaybetmememiz lâzım. Farklılıklarımızı zenginliğe dönüştürerek birlikte yaşama ahlâkını, hukukunu bütün dünyaya göstermemiz lazım” şeklinde konuştu.
Okunma Sayısı: 1770
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı