"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SÛRELERİN İSİMLERİ VE MÂNÂLARI

13 Temmuz 2014, Pazar
RAHMÂN SÛRESİ: Pek Merhametli anlamına gelip, Allah’ın 99 adet Esma-i Hüsna, yani güzel isimlerindendir. Mekke’de nâzil olmuştur. 78 âyettir. İlk kelime olan “er-Rahmân” sûreye ad olmuştur. Bu sûrede, Allah’ın nimetleri sayılır. Bunlar sayılırken bütün şuurlu varlıklara hitaben “O halde Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlıyorsunuz?” anlamına gelen âyet sık sık tekrar edilir.

VÂKI’A SÛRESİ: Gerçekleşen, meydana gelen olay. Mekke’de nâzil olmuştur. 96 âyettir. Adını ilk âyetinde geçen ve kıyamet hadisesini ifade eden “vâkıa” kelimesinden almıştır. Geceleri okunması faziletlidir.

HADÎD SÛRESİ: Arapçada demir manasına gelen “hadid” kelimesiyle isimlenen ve demirin ehemmiyetine işaret ettiği için bu adı alan sûre Medine’de nâzil olmuştur. 29 âyettir.

MÜCÂDELE SÛRESİ:
Mücadele, münakaşa etmek, karşı koymak, gayret sarfetmek anlamına gelir. Medine’de nâzil olmuştur, 22 âyettir. Adını, ilk âyetinde geçen “tecâdilü” kelimesinden alır.

HAŞR SÛRESİ: Toplamak Medine’de nâzil olmuştur. 2 – 7. âyetlerinde Yahudi kabilelerinden Nadîroğullarının sürülmeleri hakkında bilgi verdiği için bu adı almıştır. 24 âyettir. Bunun da son beş âyetinin, sabah ve akşam namazlarından sonra okunması faziletlidir.

SÛRELERİN İSİMLERİ VE MÂNÂLARI
OSMAN ZENGİN

Okunma Sayısı: 2003
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı