"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dört çeşit deva

13 Temmuz 2014, Pazar
Ramazanda Fadime komşusunun hasta olduğunu duyunca hasta ziyaretine gider. Komşusu Hatice′nin hal ve hatırını sormaya çalışırken Hatice′den veryansınlar işitir. ′′Kız Fadime dört çeşit hastalığım var. Doktorlar derdime çare bulamıyorlar.′′ der.
Fadime: ′′Kıızzz Hatice! Merak etme sabret. Senin hastalığın sana dert değil belki bir nevi dermandır. Çünkü ömür bir sermayedir, gidiyor. Meyvesi bulunmazsa zayi olur.
Sende ki bu hastalıklar: Yeis, ucb, gurur, su-i zandır. Bunlar manevî hastalıktır.
Oruç tut, Risale-i Nurdaki devaları yaralarına sür ve iyileştir.′′ der. Hatice Fadime′ye ′′hay aklunla bin yaşa! Fadime′den parasus pulsuz muayene ve yanında da hediyesi Risale-i Nurdan terapi.′′ der.

RAMAZAN  NÜKTELERİ
SEMA CEYHAN

Okunma Sayısı: 2096
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı