"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

87 Rektörden İsrail’e akademik boykot

22 Temmuz 2014, Salı
Türkiye′de 87 üniversitenin rektörü, ortak bir deklarasyon yayınlayarak, İsrail′in Gazze′ye saldırılarını kınadı. Deklarasyonda, "Türkiye üniversiteleri rektörleri olarak Gazze′deki kardeşlerimize uygulanan bu insanlık dışı katliam bitinceye ve Gazze ablukası kalkıncaya kadar, İsrail yönetiminin katliamını kınamayan İsrail′deki üniversitelerle her türlü akademik, kültürel ve sosyal ilişkilerin sonlandıracağımızı kamuoyuna deklare ederiz" denildi.

İsrail’e akademik boykot

Türkiye’de 87 üniversitenin rektörü, ortak bir deklarasyon yayımlayarak, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı. Gazze’de büyük bir insanlık dramının yaşandığı belirtilen deklarasyonda, bu katliama karşı bütün dünyanın, kör ve sağır gibi davrandığı vurgulandı.  Gazze’ye yönelik hukuksuz abluka ve işgalin kaldırılması için uluslararası kamuoyunun harekete geçirileceği vurgulanan deklarasyonda,Gazze için tüm üniversitelerde destek ve yardım kampanyaları başlatacağı bildirildi. Üniversiteler tarafından imzalanan deklerasyonda “Türkiye üniversiteleri rektörleri olarak, Gazze’deki kardeşlerimize uygulanan bu insanlık dışı katliam bitinceye ve Gazze ablukası kalkıncaya kadar, İsrail yönetiminin katliamını kınamayan İsrail’deki üniversitelerle her türlü akademik, kültürel ve sosyal ilişkilerin sonlandıracağımızı kamuoyuna deklare ederiz” ifadeleri yer aldı.

Okunma Sayısı: 1001
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı