"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Menderes’in açtığı yolda ilerlemeliyiz

22 Temmuz 2014, Salı
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türkiye′de eğer biz bu demokratik sürecin içerisinde belli bir noktaya gelmişsek, milletimizin verdiği bu şehitler sayesinde olmuştur. Menderes ve arkadaşları olmasaydı, Türkiye hiçbir zaman diktatöryadan, mutlakiyetten ve totaliter rejimlerden kurtulamazdı. Bunlar sayesinde biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Ben babamdan, ailemden Menderes sevgisi almış bir insanım. Bunun için buradayım" dedi.
Menderes’in açtığı yoldan ilerlemeliyiz
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası katledilen merhum Başbakan Adnan Menderes’in kabrini ziyaret etti. Menderes’in Topkapı bulunan kabrine gelen İhsanoğlu, dua etti. İhsanoğlu, kabirden ayrılırken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretin bir vefa borcu olduğunu belirtti.
İhsanoğlu, “Türkiye’de eğer biz bu demokratik sürecin içerisinde belli bir noktaya gelmişsek, milletimizin verdiği bu şehitler sayesinde olmuştur. Adnan Menderes ve arkadaşları olmasaydı, Türkiye hiçbir zaman diktatöryadan, mutlakiyetten ve totaliter rejimlerden kurtulamazdı. Bunların sayesinde, biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Onları her zaman rahmetle ve minnetle anmamız lazım. Onların açtığı yoldan biz mütevazi adımlarla da ilerlesek, bu memlekete çok büyük hizmet vermiş olacağız. Onlar, canları pahasına, bu demokrasiyi kurdular. Bize de düşen, bu demokrasiyi ilelebet yaşatmaktır. Ben babamdan, ailemden Menderes sevgisi almış bir insanım. Bunun için buradayım” diye konuştu. İhsanoğlu’nun konuşması sırasında oldukça duygulandığı gözlendi.

Kuzey Iraklı Türkler kendi topraklarında mülteci durumunda

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların çatışmaları nedeniyle, Irak′taki Türkmenlerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin, "Türkiye olarak Arap kardeşlerimizle nasıl ilgileniyorsak, Türk kardeşlerimizle de ilgilenmemiz lazım" dedi. İhsanoğlu, bir otelde, Türkiye′de yaşayan Irak Türklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan İhsanoğlu, Irak Türkmenlerinin temsilcilerini, dernek başkanlarını ve Kerkük′ten gelen Türkleri dinlediğini kaydetti. "İtiraf etmek isterim ki, ben durumu yakından takip eden insan olarak, bu kadar eksik bilgi sahibi olduğumu bilmiyordum" diyen İhsanoğlu, Kuzey Irak′ta yaşayan Türklerin kendi topraklarında mülteci durumuna düştüğünü söyledi. İhsanoğlu, "Türkiye mazlum insanlarla hep beraber olmuştur. Son bir haftadır hepimiz Gazze′deki kardeşlerimiz için ağlıyoruz, üzülüyoruz. Bazılarımız nutuk atıyor, bazılarımız gözyaşları döküyor.Ama Irak′taki kardeşlerimiz için biz herhalde meseleyi unutmuş bulunuyoruz" dedi.

Okunma Sayısı: 1353
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı