"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’ân bülbülleri yarıştı

22 Temmuz 2014, Salı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen 11’inci Türkiye Kur’ân-ı Kerîm Güzel Okuma Final Yarışması Çorum’da gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in başkanlığındaki 5 kişilik yüksek seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede, İstanbul Fenerbahçe Camisi’nin Müezzin Kayyumu Numan Akbaş birinci, Samsun Hamza Aslan Kuran Kursu Öğretmeni Mustafa Çolakoğlu ikinci ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Mescidi İmam Hatibi Beytullah Özdemir üçüncü seçildi.
 
Hayat kaynağımız
Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, Ulucami’de yapılan yarışmanın açılış töreninde yaptığı konuşmada mübarek Ramazanın insanlık alemine çok güzel hediyeler verdiğini anlatarak, şöyle devam etti: “Belki de bunların en güzeli bize hayat kaynağı ve rehber olan Kur’ân-ı Kerîm’dir. Kur’ân, Peygamberimize ramazanda indirilmeye başlandı. Biz de millet olarak önceden beri Kur’ân-ı Kerîm’in yazılmasına ve okunmasına çok önem vermişiz, evlerimizin en güzel köşelerine asmışız. Bunun çok güzel bir anlamı var. Biz, ‘ey Kur’ân, senin ihtiva ettiğin bütün mesajlar, emirler, yasaklar, helaller ve haramlar benim başım gözüm üzerine. Sen bir şey söylemişsen, sende bir şey varsa ona ben uymak zorundayım’ demişiz.” Kur’ân okumaya daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yiğit, “Biz şuna inanmaktayız, 100-120 bin hafız yetiştiren milletimiz, Kur’ân-ı Kerîm’i tekrar ait olduğu yere asacak, hayatına rehber edecektir” dedi. 
Okunma Sayısı: 595
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı