"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DUÂLARIMIZ GAZZE İÇİN

23 Temmuz 2014, Çarşamba
İSLÂM ÂLEMİ, BİN GECEDEN DAHA HAYIRLI OLAN KADİR GECESİNİ İDRAK EDİYOR. BU GECE DUÂLARIMIZ, İSRAİL ZULMÜNE MARUZ KALAN FİLİSTİN VE GAZZE İÇİN...
SALDIRILARDA ÖLENLERİN 160’ı ÇOCUK

Gazze’yi hedef alan ve 7 Temmuz’da başlayan İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 600’ü aştı. Fi-listin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, ölenlerin 160’ının çocuk, 77’sinin kadın ve 28’inin yaşlı olduğunu hatırlattı. Bu katliâma rağmen ABD Başkanı Obama, “İsrail’in, Hamas’ın roket ve tünel saldırılarına karşı kendisini savunma hakkı vardır” sözlerini tekrarladı.

İDARECİLER DUYARSIZ, İNSANLAR TEPKİLİ

Dünya devletlerinin seyirci kaldığı Gazze’deki katliâma her ülkeden vatandaşlar tepki gösteriyor. İsrail’in Berlin Büyükelçiliği önünde toplanan yüz-lerce kişi, “Gözlerinizi açın, İsrail’in katliâmını görün”, “İsrail bombalıyor, Almanya finanse edi-yor”, “Çocuk katili İsrail”, “İsrail’in Gazze’de yaptığı katliâmı durdurun”, “Gazze’de kadın ve çocuklar katlediliyor” şeklinde slogan attılar.

100 bin kişi yerinden edildi

Gazze’deki insanî durum hakkında bilgi veren BM Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Gaz-ze’de evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısının 100 bini aştığını belirtti.

Görmez de duâ istedi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, vicdanı olan herkesi ve İslâm âlemini, Kadir Gecesi’nde mazlûm ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve
insanlara duâ etmeye çağırdı.

160 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ, OBAMA SAVUNMA HAKKI DEDİ

ABD Başkanı Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ateşkes konusunda girişimlerde bulunmak üzere Ortadoğu’ya gittiğini hatırlatarak “Birçok defa söylediğim gibi, İsrail’in Hamas’ın roket ve tünel saldırılarına karşı kendisini savunma hakkı vardır” diye konuştu. Filistinli sivillerin ölümlerinin giderek sayısının artması ve İsraillilerin can kayıplarından ciddî endişe duyduklarını ifade eden Obama, “Bu sebeple de bizim ve uluslar arası toplumun şu anki odak noktası, çatışmayı sona erdiren ve hem Gazze hem İsrail’de masum sivillerin ölmesine son veren bir ateşkesin gerçekleştirilmesi üzerinde olmalı” dedi.

AB: ÖNCE ATEŞKES


Ukrayna, Gazze özelinde Ortadoğu Barış Süreci ve Irak gündemiyle toplanan Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, toplantı öncesinde yaptıkları açıklamalarda, Gazze’deki durumun vahametine dikkat çekti ve derhal ateşkes sağlanmasının öncelik olduğunu vurguladı. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, “Çok sayıda kurban oluşturan ve yan yana yaşama eğilimi olan iki toplum arasındaki gerginliği ve nefreti şiddetlendiren saldırıların ve katliâmın sürmesinin hiçbir gerekçesi olamaz” dedi. Fransa’nın tutumunun “derhal ateşkes sağlanması amacıyla güçlü şekilde hareket etmek” olduğunu belirten Fabius, sivil halkın acı çektiği Gazze’deki durumun çok çetin olduğunu ifade etti.
Okunma Sayısı: 1363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı