"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail’i de zor günler bekliyor

23 Temmuz 2014, Çarşamba
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu, Gazze’deki uygulamaların i-lerleyen aşamalarda İsrail için de yaşanması zor bir hayat ortaya koyacağını bildirdi.
ÖLÜ SAYISI 600’Ü GEÇTİ
İSRAİL’İN Gazze’ye yönelik saldırılarında vefat edenlerin sayısının son gelen bilgilere göre 606’ya yükseldiği bildirildi. Gazze’de gö-revini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in 7 Temmuz’dan bu yana abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırılarında vefat edenlerin sayısının 606’ya, yaralı sayısının 3 bin 700’e yükseldiğini belirtti. Kudra ayrıca, söz konusu saldırılarda vefat edenlerin 160’ının çocuk, 77’sinin de kadın olduğunu aktardı.

CAMİLER DE HEDEFTE

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Mid), İsrail’in Gazze’deki saldırılarında 10 sağlık merkezi ve 45 caminin vurulduğunu bildirdi. İsviçre merkezli ve faaliyet alanı Ortadoğu ile Kuzey Afrika olan Gözlemevi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in son günlerde Filistinli sivillere yönelik saldırılarını artırdığı vurgulandı. Saldırılarda şimdiye kadar 10 sağlık merkezinin yanı sıra 6 su istasyonu ile 45 caminin vurulduğu, bu mescitlerden 7’sinin tamamen yıkıldığı aktarılan açıklamada, uluslar arası toplumun hemen harekete geçmemesi durumunda, ölü sayısında büyük bir artış yaşanmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Katliâmı artık görün


İsrail’in Berlin Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, Gazze’ye düzenlenen saldırıları protesto etti. Filistin ve Türk bayrakları taşıyan Almanya Filistin Toplumu Derneği üyesi yüzlerce kişi, “Gözlerinizi açın, İsrail’in katliamını görün”, “İsrail bombalıyor, Almanya finanse ediyor”, “Çocuk katili İsrail”, “İsrail’in Gazze’de yaptığı katliâmı durdurun”, “Gazze’de kadın ve çocuklar katlediliyor” şeklinde slogan attılar. Gazze’de yaşananların megafonla anlatıldığı sırada kalabalıktaki bazı kişilerin gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. Öte yandan sloganlar atıldığı sırada sık sık Alman polisinin göstericileri uyarması dikkati çekti. Göstericiler arasında bulunan Filistinli öğrenci Hanam Kayed, Almanya’nın İsrail’e silâh satarak, Gazze’de yaşanan katliamdan sorumlu olduğunu ifade etti. Şu an Gazze’de savaştan bahsedilemeyeceğini dile getiren Kayed, “Çünkü savaşlar eşit şekilde yapılır. Gazze’de yaşananlar katliâmdır,  soykırımdır. Amaçları Filistin halkını yok etmektir” ifadelerini kullandı. 

İSRAİL, YENİ GAZ DENİYOR!


Gazze’deki Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, İsrail’in saldırıları sırasında fosfor bombası kullandığını söyledi. Doktor Elashi, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada “İsrail yeni bazı kimyasal maddeler kullanıyor. Elimizdeki ilâçlarla bunlara müdahale edemiyoruz. Doktorlarımız bunları tedavi edemiyor. İsrail fosfor bombası kullanıyor, bu doğru” dedi. Habere göre, İsrail ordusu Tuffah, Şecaiye ve Zeytun semtlerini fosfor bombalarıyla vurdu. Al Jazeera muhabiri Vael Duhduh da şu bilgileri aktardı: “Şecaiyye semtinin kuzeydoğusu yoğun bombardıman altında. Şaif bölgesi fosfor bombalarıyla vuruluyor. Gazze sağlık ekipleri bölgeye girişin imkansız olduğunu söylüyor. Hareket eden hayvanlar dahi hedef seçiliyor. Korkunç bir bombardıman var. Hiçbir hedef gözetmeksizin sivillerin yaşadığı evler hedef seçiliyor. Tanklardan da ateş açılıyor.” İsrail 2009 ve 2012’deki Gazze saldırılarında da yine fosfor bombası kullanmıştı. 
Okunma Sayısı: 1390
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı