"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet yoksa millet çöker

23 Temmuz 2014, Çarşamba
28 Şubat’ta mağdur olduğunu belirten Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “...Adalet mülkün temelidir’ diye asılı levhalar olur. Bu çok mühimdir. Mülk demek, devlet, millet demektir. Milletin ve mülkün temelinde adalet yok olduğu anda o millet de çöker, o mülk de çöker. O bakımdan Türkiye’nin tekrar mülkünü, devletini, milletini adalet temeli üzerine inşa etmesi lâzım” dedi.
28 Şubat’ta mağdur oldum

28 Şubat darbesi döneminde mağdur olduğunu ve mahkemeye başvurduğunu aktaran İhsanoğlu, saldırılar ve haksızlıklar dolayısıyla 10 sene erken emekli olduğunu belirdi. İftiraların geldiği yerin değiştiğini aktaran İhsanoğlu şunları söyledi: “Kızlarımızın başörtüsü ve benim yaptığım çalışmalardan rahatsız olan o zamanın muktedirleri, bugün uydurulduğu gibi yalanlar, iftiralar...
O zaman başka bir yerden geliyordu, ne yazık ki şimdi başka bir yerden geliyor. Adalet mülkün temelidir’ diye asılı levhalar olur. Bu çok mühimdir. Mülk demek, devlet, millet demektir. Milletin ve mülkün temelinde adalet yok olduğu anda o millet de çöker, o mülk de çöker. O bakımdan Türkiye’nin tekrar mülkünü, devletini, milletini adalet temeli üzerine inşa etmesi lâzım.”

Adalet yok olursa millet de yok olur

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ankara’daki basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin açıklama yapıp, soruları cevaplayan İhsanoğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin, “Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesine müracaat etme hakkı var. Eskiden yoktu. Güvenlik Konseyinin kilidini açamayacağınıza göre, sırf nutuk atarak, heyecan yaratarak, meseleyi sırt üstü bırakmak değil biraz da çare bulmak lazım. Benim teklifim bu istikamettedir” dedi.

Filistin UCZ’ye başvurmalı

“İsrail’in, gaddar, zalim, vahşice saldırısı ilk değildir ve son olmayacaktır” diyen İhsanoğlu, 2009’da, Birleşmiş Milletlerin sistemi dışında olan Filistin’e konulan ambargoyu başarılı bir şekilde deldiklerini anlattı. Filistin’in 2012’nin sonuna doğru Birleşmiş Milletlere gözlemci üye olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, “Bugün Filstin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCZ) müracaat etme hakkı var. Eskiden yoktu. Güvenlik Konseyinin kilidini açamayacağınıza göre, sırf nutuk atarak, heyecan yaratarak, meseleyi sırt üstü bırakmak değil biraz da çare bulmak lâzım. Benim teklifim bu istikamettedir” dedi.


“Ekmel Tv” yayında

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu adına internet televizyonu kuruldu. İnternet üzerinden yayın yapacak kanal, www.ekmel.tv adıyla izlenebilecek. Adaylık sürecinde İhsanoğlu’nun tanıtımının yapılmasını amaçlayan kanalda ayrıca İhsanoğlu’na ilişkin bütün sosyal medya hesapları ile bağlantı kurulabiliyor. www.ekmel.tv adresinden seyredilebilen kanal aracılığıyla, İhsanoğlu’nun facebook ve twitter gibi sosyal medya paylaşımlarına da ulaşılabiliyor. İnternet televizyonu istendiği anda canlı yayın hizmeti de veriyor. HD kalitesindeki yayınları aynı anda 10.000 kişi izleyebiliyor.

Bin senelik devletiz, böyle olmaz


Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla seçim gezilerine devam eden İhsanoğlu İzmir’de konuştu. Emniyette yapılan operasyonları da değerlendiren İhsanoğlu, adlî takibatın intikam ruhu içinde olmaması gerektiğini söyledi. Düzenlediği basın toplantısında, operasyonların hatırlatılması üzerine, konudan sabah erken saatte haberdar olduğunu belirten İhsanoğlu, Adlî takibat intikam ruhu içinde olmamalıdır. Eğer gerçekten suç işleyen varsa isterse polis, milletvekili, bakan olsun, devletin hangi görevlisinden olursa olsun, en küçükten en büyüğüne kadar böyle bir şey yapmışsa o muhakkak ki kanun karşısında eşit muamele alarak ve adil bir şekilde yargılanarak, kanundaki cezası neyse onu alması lâzım” diye konuştu. İhsanoğlu şunları söyledi: “Biz burada bin senelik bir devletiz, bin senelik devlette bu olmaz. Biz sırf 90 senelik bir cumhuriyet değiliz. Bizim arkamızda 600 senelik Osmanlı, arkasında Selçuklu, arkasında beylikler var. Biz bu devleti daha dün kurmadık ki. 10 sene, 20 sene önce kurmadık ki. Bu çok ayıp.  

Okunma Sayısı: 1139
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı