"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail’e boykot, Gazze’ye yardım

23 Temmuz 2014, Çarşamba
İsrail ürünlerinin boykot edilmesi Türkiye ve dünya genelinde giderek yayılırken, Genç MÜSİAD, bir yandan İsrail’e boykot, bir yandan da Gazze’ye yardım çağrısı yaptı.
İsrail’e boykot, Gazze’ye yardım

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu. Genç MÜSİAD’tan yapılan açıklamada, “1948 yılından bugüne evrensel insan hakları kurallarını hiçe sayarak çiğneyen İsrail’e karşı gereken tepkiyi göstermeyen Batılı ülkeler, kendi oluşturdukları sözleşmelere dahi uymayıp din, dil, ırk farkı gözettiklerini bütün dünyaya ilân ederlerken, İslâm ülkelerini içinde bulundukları bu suskunluğu bir an önce bozarak, bütün siyasî hesapları ve mezhepsel ayrışmaları bir kenara atıp alemlerin Rabbi’nin Kur’ân-ı Kerîm’de buyurduğu ‘İnananlar; başarmak için güçlüklere karşı tek tek direnin, topluca direnin, birlik olun ve Allah’ı dinleyin’ âyetine uymaya dâvet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Genç MÜSİAD’lı iş insanları olarak birtakım eylemle Filistin halkına olan desteklerin arttırıldığı belirtilen açıklamada, “Genç MÜSİAD üyeleri ve firmaları olarak yaşanan tüm bu insanlık dramının sürmesine vesile olan, işgalci Siyonist rejime destek olan hiçbir kurum ve kuruluşun ticari ürün ve hizmetlerini bugün itibariyle satın almayacak/satmayacağız. Bu hukuksuzluğun uluslar arası kamuoyu vicdanında yankı bulması ve global bir barış hareketinin başlatılması adına sahip olduğumuz tüm bağlantıları kullanarak bilgilendirme, farkındalık uyandırma faaliyetlerinde bulunacağız. Dehşete düşerek, büyük bir üzüntüyle izlediğimiz görüntülerin ardından Gazze’nin gelmiş olduğu büyük yıkım ortamının acilen tekrar restore edilebilmesi adına maddî/manevî yardım faaliyetlerimizi en üst seviyeye çıkaracağız” ifadelerine yer verildi. 

Belediyelerden süresiz boykot   
 

İsrail’in Gazze’deki katliamlarının ardından sosyal medyada İsrail ürünlerini satın almama çağrısı üzerine, Türkiye genelindeki belediyeler, boykot eylemlerine başladı. Bunlardan biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İsrail’in işgalci olduğu Filistin’de terör estirmeye devam ettiğini belirterek, terör estiren bu devletin dört bir yandan kuşatılmış açık hava hapishanesi Gazze’ye, havadan, karadan, denizden orantısız ve insafsız saldırılarda bulunduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, Türkiye’deki herkesin imkânları nispetinde Gazze’nin imdadına koştuğunu ve koşmaya devam edeceğine inandığını ifade ederek, “Geniş kapsamlı bir boykot uygulaması da meşrû bir mücadele aracı olarak devreye girmiştir. Boykot, işgalci İsrail’in terörist eylemlerine karşı İsrail menşeli ya da İsrail terörünü destekleyen ticarî ürünleri içermektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde İsrail markası olan ya da İsrail terörünü destekleyen bütün ürünlerin satışı bu çerçevede durdurulmuştur. Özgür Gazze, Özgür Filistin hedefine varıncaya kadar boykotumuz süresiz devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

Dünyadan da boykot var

Dünyanın dört bir tarafında düzenlenen ve İsrail vahşetinin lânetlendiği gösterilerde de halk, İsrail mallarının boykot edilmesi çağrılarında bulunuyor. Birçok devlet adamı ve siyasetçi de bu fikirde. Norveçli bir milletvekilinin, İsrail’in işgal altındaki topraklarda ürettiği malların boykot edilmesi çağrısına bütün sol partilerden destek geldi. Norveç Parlamentosu’nun Dışişleri ve Savunma Komitesi Başkanı olan İşçi Partisi Milletvekili Anniken Huitfeld yaptığı açıklamada, İsrail’in işgal ettiği topraklardaki üretimlerinin boykot edilmesinin tam vakti olduğunu belirterek, hükümetin bunu zaman geçirmeden yürürlüğe koymasını istedi. Huitfeld’in boykot çağrısına İşçi Partisi, Sosyalist Sol Parti ve Merkez Partisi’nin de aralarında bulunduğu 6 siyasi parti destek çıktı.

Perakendeciler birleşmeli

Yerli perakende sektörünün öncü firmalarından KİM Marketler Zinciri, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği ve yüzlerce sivilin ölümüne yol açan saldırıları kınayarak bütün perakende sektörünü boykota çağırdı. İnternet üzerinde İsrail mallarıyla hiç alâkası olmayan markaların boykot edildiğini ifade eden Kim Genel Müdürü Dr. Hamit Akçay, “Tüm yerli marketçiler bir araya gelerek bir komisyon kuralım, İsrail’i ve İsrail politikalarını destekleyen, bunları deklare eden firmaları tespit edelim ve Gazze operasyonu bitene kadar bu firmaların ürünlerini satmayacağımızı ilân edelim. Bim, Kim, Şok, Bizim Toptan, Adese, Makro vb bir araya gelse ses verse bu ses İsrail’den de Amerika’dan da duyulur” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 1400
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı