"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yediden yetmişe itikâf

23 Temmuz 2014, Çarşamba
Kayseri’de aralarında çocukların da olduğu yaklaşık 75 kişi, Ramazan ayının son 10 gününü en iyi şekilde değerlendirmek ve Kadir Gecesi’ni yakalamak için itikÂfa girdi.
Kayseri’de aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 75 kişi, Peygamber Efendimizin (asm) sünnetlerin başında gelen itikâf geleneğini gerçekleştiriyor. İtikâf, Allah için bir köşeye çekilme anlamına geliyor. Kayseri Hacı Kılıç Camii’nde de bu yıl 75 kişi itikâfa girdi. Dünya işlerini bir kenara bırakanlar arasında çocuklar da var. Az uyuyup çok ibadet eden vatandaşlar, burada zamanlarını namaz kılarak, Kur’ân-ı Kerîm okuyarak, zikir yaparak ve bol bol duâ ederek geçiriyor. İtikâfa girenlerin diğer bir amacı da 1000 aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni yakalayarak bunun feyzinden yararlanmak. Yemekler dahil bütün ihtiyaçlar cami avlusunda karşılanıyor.

Her yıl sayımız artıyor
İtikâf hakkında bilgi veren Oğuz Özmen, 10 gün süreyle burada kalacaklarını ve bu süre zarfında dünya işlerinden uzak durarak ibadetle meşgul olacaklarını ifade etti. Hz. Peygamber’in (asm) sünnetini yaşatmaya çalıştıklarını belirten Özmen, “Burada, bizimle aynı düşünen ve aynı inanç değerlerini yaşatan kişilerle birlikte unutulmaya yüz tutan bir sünneti yerine getirmiş oluyoruz.” dedi. Özmen şunları ifade etti: “İtikâf bilindiği gibi unutulmaya yüz tutmuş bir sünnettir. Biz onu burada yaşatmaya çalışıyoruz. Burada yaptığımız şeyi merak edip gelenler itikâfın ne olduğunu öğreniyor. Günübirlik girip çıkan arkadaşlarımız oluyor. Burası dünyaya 10 gün ara verme yeri. Normal iş temposundan, yoğunluktan ve stresten uzak duruyoruz.” Hacı Kılıç Camii’nde 20 kişiyle başlayan itikâfın bu sene 75 kişiye çıktığını anlatan Özmen, “Sayımız her sene artıyor. Geçen sene 40, bu sene de 75 kişi itikafa girdik. Huzur verici bir yer. Herkese tavsiye ederiz.” ifadelerini kullandı.
Okunma Sayısı: 632
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı