"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ciğer kebabını az tüketin

23 Temmuz 2014, Çarşamba
Tuzlu ve baharatlı oluşu dolayısıyla Ramazanda fazla ciğer kebabı tüketilmemesi önerildi.
Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hayoğlu, sağlıklı ve iyi beslenmiş bir hayvanın ciğerinin hem mineral hem de A vitamini açısından özellikle kansızlık çeken kişilere, hamilelere ve gelişme çağındaki çocuklara faydalı olduğunu söyledi. Ciğeri tüketirken aşırı baharat ve tuz kullanılmamasını tavsiye eden Hayoğlu, şu uyarılarda bulundu: “Ciğerde tuz ve baharat serpilmesi, ramazanda susuzluk ihtiyacını arttırır ve vücudun dengesini bozar. Çünkü vücut, Ramazanda açlık periyoduna alışıyor. Ciğer gibi ağır besin maddesi, buna kuyruk yağı da ilâve ettiğinizde, önemli sağlık problemlerine sebep olacaktır.” 
Okunma Sayısı: 526
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı