"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bebeğiniz hâlâ konuşmuyor mu?

23 Temmuz 2014, Çarşamba
Bebeklerin bir an önce ‘anne ya da ‘baba’ demesi ebeveynlerin en büyük beklentisidir. Bu sürecin heyecanını yaşayan aileler, süreç uzadıkça büyük stres yaşıyor.
Uzmanlar, konuşmakta geciken bebeklerin kendi haline kalmasına izin verilmemesini tavsiye ediyor. Bebeklerin televizyondan uzak tutularak, onlarla konuşmak gerektiğini belirtiyor. Özel Bahar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Turgay Baz, bebeğin konuşmakta gecikmesi durumunda telâşa kapılmama uyarısı yaptı. Çocuğun dil gelişiminin zaman alabileceğini belirten Dr. Baz, “İdeal olan, çocuğun yaşına uygun konuşma becerisine kavuşmasıdır” dedi. Çocuğun zamanında konuşmasının önemli olduğunu vurgulayan Baz, zekâ ve öğrenme kapasitesinin gelişimi, sosyal ilişkilerin normal olmasının buna bağlı olduğunu kaydetti.
Okunma Sayısı: 542
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı