"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

EKMELEDDİN İHSANOĞLU: Türkiye huzur istiyor

24 Temmuz 2014, Perşembe
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Toplum, gerginlik, cepheleşme, zıtlaşma istemiyor. Türkiye, bütün olarak, 76 milyonun yekvücut hareket etmesini istiyor. Halbuki biz son yıllarda biraz tuhaf bir noktaya geldik. ‘Toplumun yarısı bana destek versin, ben o destekle istediğimi elde edeyim, hükümeti kurayım, iktidarı kurayım, bu benim için yeterli.’ Bu noktadan sonra bu olamaz” dedi.
Millet, devletin tepesinde kavga istemiyor
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 Ağustos’taki seçimlerin mahalli ya da parlamento seçimleri olmadığını, 76 milyonun 1 kişiyi seçeceğini ifade ederek, “Ya doğru kişiyi seçeceğiz devletin önündeki engelleri kaldıracak, etrafımızdaki ateşlerin söndürülmesi için uğraşacak ya da ateşi Çankaya’ya sıçratacak bir kişiyi devletin tepesine taşıyacak. Millet buna karar verecek” dedi. İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği İzmir’de, “Durma ilerle bu gençlik seninle” diye sloganla karşılandı. Cumhurbaşkanı seçimine 20 günden az bir zaman kaldığını hatırlatan İhsanoğlu, şunları kaydetti: “Şuna kaniyim ki, bugün 10 partinin desteklemesiyle Türkiye çok büyük bir uzlaşı içinde, görülmeyen bir mutabakat var Türkiye’de, bu neredeyse millî mutabakat ve bizim AK Parti’li kardeşlerimizden önemli bir kısmı da bize iltihak ediyor ve onlar da bizler gibi devletin tepesinde, öfke, kavga, kibir istemiyorlar. Milleti tersleyen, tekmeleyen, tokat atan insanlar istemiyorlar. Millet bir başkan arıyorsa cumhurbaşkanı arıyor ama o cumhurun yarısının başkanı değil, cumhurun tamamının başkanını arıyor milletimiz. Ben, ‘yüzde 50 artı bir kaç oy aldım, öbür yüzde 50’yi elimin tersiyle iterim’ diyen birisini istemiyor. Devletin tepesi, kavga edilen yer değil, devletin tepesi milletin sorunlarının çözüldüğü yer. Onun için devletin tepesine sorun yaratanları değil, sorun çözecekleri taşıyalım.”

“Söylemler bizimle değişti”
     
İhsanoğlu, yürüttükleri seçim kampanyasında takındıkları tutumla seviyenin ilk günlere göre biraz yükseldiğini, geçmişte “başkanlık” sisteminden bahsedenlerin, Anayasa’nın 104. maddesindeki cumhurbaşkanının görevlerinden bahsetmeye başladığına işaret etti. Cumhurbaşkanı seçimi için meclis içi ve dışından 10 partinin uzlaşmasının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olduğunu ve bunun iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden İhsanoğlu, şunları kaydetti: “Mesele bir şahsın seçilmesi, seçtirilmesi değil. Millet artık taban olarak, sosyolokjik olarak dönüm noktasını yaşıyor. Bu seçimler, ne mahalli secimler ne parlamento seçimleri gibi değil, 76 milyon 1 kişi seçecek. Ya doğru kişiyi seçeceğiz, devletin önündeki engelleri kaldıracak, etrafımızdaki ateşlerin söndürülmesi için uğraşacak ya da ateşi Çankaya’ya sıçratacak bir kişiyi devletin tepesine taşıyacak. Millet buna karar verecek.”

“Yargı, askerî dönemde bile bu kadar darbe almamıştı”
     
Türkiye’de çözüm bekleyen önemli bir sorunun da hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı konusu olduğunu savunan İhsanoğlu, şunları söyledi: “Bugün hukukun üstünlüğünden bahsetmek mülkün değil. Türkiye’de askerî darbeler zamanında dahi, yargının bu kadar darbe aldığını, kanunların bu kolaylıkla değiştirildiğini hatırlamıyoruz.”

Okunma Sayısı: 1339
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • abdullah

    24.7.2014 15:54:00

    Ekmelettın bey turkıye ye ne kadar uzak ve alakasız olduğu ortada 12 eylül ,sivas,çorum olayları 30 bin şehıt verilen kavga ortamlarını bilmediği için huzur kelımesının anlamını bılemez.Bekara karı boşaması kolaydır.Allah fırsat vermesin beklenti o günlere dönmek.

  • Ali Sarıkaya

    24.7.2014 12:00:00

    Ekmeleddin Bey tercihinin doğru bir tercih olmadığını düşünüyorum. Boykot tercihi veya serbet bırakma bence daha mantıklı bir tercih olabilirdi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı