"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Arınç, ‘Ekmel’e taktı

24 Temmuz 2014, Perşembe
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Elazığ’da Kanal Fırat televizyonunda yayınlanan “Gündem” adlı programda soruları cevapladı.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının sorulması üzerine Arınç, “Beklemiyordum, ben Ekmeleddin Bey’i tanırım. Biz Ekmeleddin Bey’le, aday gösterenlerden 40 sene öncesinden tanışırız. Bizim bildiğimiz bir insandır. İslâm Konferansı Örgütü’nün başına genel sekreter olarak onu Tayyip Bey ve Abdullah Bey yaptı. Ben de zirveye gittiğimde 2005’te onunla birlikteydim” dedi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekmeleddin güzel bir isim. Şerafettin, Hayrettin, Kemalettin gibi ama onun ismini CHP’liler veya MHP’liler biraz beğenmedikleri için söylemediler, biraz kısalttılar. ‘Ekmel diyelim sana’ dediler. Onun da hoşuna gitti, ‘zaten bana herkes Ekmel derdi’ dedi. İyi ama birader o gün ‘Ekmel’ dedin, bugün ‘ekmek’ diyorsun. Yani sen isminden utanıyor musun Allah aşkına. Ben isiminden memnunum bana Ekmeleddin diyeceksiniz’ demesi lâzım. CHP’liler de içinde din olan bir ismi sevmezlerse siz bana ‘Ekmel’ deyin, olmaz. Bülent Arınç’ın mantığında böyle bir şey olmaz. O zaman dedim ki ‘isminden vazgeçen bir insan her şeyden vazgeçer’. Bunlar onun eksileridir, ama geçmişe dayalı kötü bir halimiz yok kendisiyle. Şimdi CHP, nasıl böyle bir insanı aday gösterebilir?” 
Okunma Sayısı: 573
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı