"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SÛRELERİN İSİMLERİ VE MÂNÂLARI

25 Temmuz 2014, Cuma

KUREYŞ SÛRESİ: Kureyş’e, cahiliye devrinde verilen bazı imtiyazlardan bahsettiği için bu adı almıştır. Tîn Sûresinden sonra Mekke’de nâzil olmuştur. 4 âyettir.

MÂ’ÛN SÛRESİ: Yardım ve zekât Mâûn, zekât vermek yahut bir şeyi geçici olarak kullanması için birine vermek şeklinde yardım demektir. Âlimlerin çoğuna göre tamamı Mekke’de nâzil olmuştur. 7 âyettir. Dini yalanlayan, iyilikten uzak duran kimseler hakkında inmiştir.

KEVSER SÛRESİ: Çok hayır, bereket, Hz. Peygambere (asm) mahsus bir havuzun da adıdır Kevser, çok nimet demektir; ayrıca cennette bir havuzun da adıdır. Âdiyât Sûresinden sonra Mekke’de nâzil olmuştur. 3 âyettir. Erkek çocukları yaşamadığı için Peygamberimize (asm) müşrikler, nesli kesik manasına “ebter” dediler. Sûrede buna cevap verilmiştir.

KÂFİRÛN SÛRESİ: İnkârcılar Kâfirlerden bahseder. Mekke devrinde nazil olmuştur. 6 âyettir.

 
SÛRELERİN İSİMLERİ VE MÂNÂLARI
OSMAN ZENGİN
Okunma Sayısı: 772
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı