"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yahudi eyleminde Filistin’e destek

25 Temmuz 2014, Cuma
Fransa’nın başkenti Paris’te İsrail’in Gazze saldırılarını protesto için yapılan Filistin’e destek eylemine kortej içinde yürüyen siyonizm karşıtı Yahudi topluluğu “Neturei Karta” damgasını vurdu. Neturei Karta’dan bir grup haham, Arap gençlerin “kalkanı” içinde Filistin’e destek gösterisine katıldı.
Siyonist İsrail’e Yahudi tepkisi

Fransa’nın başşehri Paris’te İsrail’in Gazze saldırılarını protesto için yapılan Filistin’e destek eylemine kortej içinde yürüyen siyonizm karşıtı Yahudi topluluğu “Neturei Karta” damgasını vurdu. Yürüyüş birçok farklı dinden, dilden, ırktan ve görüşten protestocuları bir araya getirdi. Gösterinin en çok konuşulanları ise siyonizm karşıtı hahamlar oldu. Şehrin sembol meydanlarından Denfert-Rochereau’da toplanan 15 binden fazla göstericinin yer aldığı kortejin en arkasında ellerinde “İsrail devleti Yahudi âlemini yansıtmıyor”, “Yahudiler İsrail’in Gazze işgalini kınıyor”, “Siyonizmin sonu eşittir barış” yazan pankartlar ve Filistin bayraklarıyla yürüyen hahamlara Arap gençleri eşlik etti. Muhtemel bir provokasyonu önlemek için hahamları ortalarına alarak kalkan oluşturan gençler, yürüyüşün sonuna kadar bir an olsun hahamları yalnız bırakmadı. Arami dilinde “Şehrin Muhafızları” anlamına gelen Neturei Karta, İsrail’in Gazze’ye yönelik daha önceki saldırıları hakkında da kınama bildirileri yayınlamış hatta Mavi Marmara saldırısına ilişkin sert bir metin kaleme almıştı. Siyonizmin “bütün dünyadaki Yahudilerin ve Tevrat’ın adını lekelediğini” savunan Neturei Karta, resmî olarak İsrail devletini de tanımıyor.
Okunma Sayısı: 951
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı