"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CEMİL ÇİÇEK VE TAYYİP ERDOĞAN′DAN LOZANA ÖVGÜLER

25 Temmuz 2014, Cuma
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Anadolu’da uzun barış dönemini başlatan Lozan Barış Anlaşmasıyla, devletimiz yeniden dünya devletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak tarihteki yerine kavuşmuştur” derken, Başbakan Erdoğan da antlaş-manın bir başarı öyküsünü ifade ettiğini söyledi.
Erdoğan’dan Lozan’a övgü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Lozan Barış Antlaşması, uğruna binlerce vatan evlâdını şehit verdiğimiz bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin diplomatik, siyasî ve hukuki anlamda tescilini; cephelerde elde ettiğimiz zaferlerin masa başında da sürdürülmesiyle gerçekleştirilmiş bir başarı öyküsünü ifade etmektedir” dedi.
Lozan Barış Antlaşması’nın 91. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Başbakan Erdoğan, “Lozan Barış Antlaşması’nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun ve bağımsızlığının tüm dünyaya ilanı olması hasebiyle tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biri” olduğunu belirtti.

Lozan, zaferi tescillemiş

Lozan görüşmelerinin Misak-ı Millî kararlarının büyük ölçüde hayata geçirilmesine ve hemen sonrasında kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslar arası toplumda meşruiyet kazanmasına zemin hazırladığına vurgu yapan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: “Lozan Barış Antlaşması, uğruna binlerce vatan evlâdını şehit verdiğimiz bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin diplomatik, siyasî ve hukuki anlamda tescilini; cephelerde elde ettiğimiz zaferlerin masa başında da sürdürülmesiyle gerçekleştirilmiş bir başarı öyküsünü ifade etmektedir. Bu düşüncelerle Lozan Barış Antlaşmasının 91. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal’i, Lozan Barış Antlaşması’na iştirak eden devlet adamlarımızı, istiklâl şehitlerimizi minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en samimi duygularımla selamlıyorum.”

Çiçek: Lozan vesayeti kaldırdı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yayımladığı mesajında, “Anadolu’da uzun barış dönemini başlatan bu anlaşma ile devletimiz yeniden dünya devletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak tarihteki yerine kavuşmuştur” dedi. Lozan Barış Anlaşması’nın 91. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TBMM Başkanı Çiçek mesajında şu ifadeleri kullandı: “..Türk milletinin savaş meydanında kazandığı zafer, barış masasında da korunmuştur. (...) . Ulusal bağımsızlığını korumak için hiçbir engel tanımayan Türk milleti, imzaladığımız bu anlaşmayla, geleceği üzerindeki vesayeti de kaldırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası kuruluş belgesi olan Lozan Anlaşması’nın imzalanmasının 91. yılı vesilesiyle, anlaşmanın milli menfaatlerimize uygun hale getirilmesinde büyük çabaları olan başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, müzakerelere yön veren TBMM üyelerini, görüşmeleri yürüten heyetin başkanı İsmet İnönü ve heyet arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Okunma Sayısı: 2700
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali sarıkaya

    25.7.2014 10:58:00

    Gerçekten böyle inanıyorlarsa, Lozan’ın perdenin önündeki ve ardındaki bütün belgelerini açıklasınlar. Böylece inkılap adı altında milleti inançlarından ve tarihinden uzaklaştırma faaliyetlerinin de mahiyeti ortaya çıkmış olsun. M. Kemal’i anadolaya gönderen padişahın cenazesine haciz konduğu zaman sofra alemlerinde keyf çatanların durumu da ortaya çıksın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı