"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BARAJLARDAKİ SU YÜZDE YİRMİNİN ALTINDA

25 Temmuz 2014, Cuma
İstanbul’da yaşanan su sıkıntısı barajlardaki doluluk oranının yüzde 20’in altına inmesiyle yeni bir boyut kazandı.
Barajın dibi görünüyor
İstanbul’da yaşanan su sıkıntısı barajlardaki doluluk oranının yüzde 20’in altına inmesiyle yeni bir boyut kazandı. İlk kez bu seviyeyi gören barajlar susuzluk tehdidi ile karşı karşıya kaldı. İSKİ verilerine göre 24 Temmuz 2014 tarihi itibariyle İstanbul’daki barajların doluluk oranları ilk kez yüzde 20 eşiğinin altına düştü. Önceki gün paylaşılan verilere göre, barajların doluluk oranı yüzde 19.87’ye kadar geriledi. Öte yandan İSKİ, yaptığı açıklama ile İstanbul’un 60 günlük suyunun kaldığı ve Eylül ayında yağışlar başlamazsa İstanbul’un susuz kalacağı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösteren İSKİ, “... Kurumumuzca İstanbul’a ne kadar su ihtiyacı varsa temin edilmektedir ve kesintisiz olarak temin edilmeye devam edilecektir. Nitekim İstanbul’da günlük tüketilen su miktarı sıcakların ve Ramazan Ayı’nın etkisiyle 3 milyon m3’e yaklaşmıştır. Çevre Mühendisleri Odası’nın bu açıklamasının anlaşılması mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul halkı tehlikede


Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamada Melen Çayı projesininin bilimsel verilere göre hazırlanmadığını belirtilmişti. Açıklamada, Melen Çayından su getirmek üzere inşa edilen hattın, Melen Çayında su seviyesinin düşmesi üzerine, Sakarya Nehrinden İstanbul‘a su taşımak amacıyla kullanıldığı belirtildi. Açıklamada, Sakarya Nehri’nin incelendiğinde zaman ağır metal kirliliği fazla olan ve endüstriyel atıksular ile kirlenmiş bir havza olduğu hatırlatılarak, İstanbul’da hastalıklara davetiye çıkarıldığı anlatılmıştı.
Okunma Sayısı: 720
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı