"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünya, zulmün sona ermesi için duâ etti

25 Temmuz 2014, Cuma
Avustralyalı Müslümanlar, Kadir Gecesi dolayısıyla camileri doldurdu. Müslümanlar, hem kendileri, hem aileleri, hem de dünya üzerinde zulme maruz kalan Müslümanlar için toplu duâ etti.
 Melbourne şehrindeki Meadows Heights Camii’nde kılınan teravih namazından önce Gazze’de İsrail’in katliâmlarına maruz kalan Filistinliler için duâ edildi ve maddî yardım toplandı. Ramazan’a ve Kadir Gecesine ulaşmaktan mutlu olduklarını ancak Gazze’deki Müslümanlar için üzüntü duyduklarını aktaran Avustralyalılar, “Tabiî dünyada da çok kötü olaylar oluyor, bütün İslâm coğrafyası kan ağlıyor çok üzülüyoruz, duâ ediyoruz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Cenâb-ı Allah Müslümanları kurtarsın” temennisinde bulundu.

İslâm coğrafyasındaki acılar bitsin

Batı Balkanlar’da yaşayan Müslümanlar da Kadir Gecesi dolayısıyla camilere akın etti. Saraybosna, Üsküp, Belgrad, Zagreb, Priştine ile Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin Novi Pazar şehrindeki camiler doldu taştı. Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Saraybosna’daki tarihî Gazi Hüsrevbey Camii’nde teravih namaz sonrasında verdiği vaazda, Kadir Gecesinin duâ gecesi olduğuna dikkati çekerek, dünyanın değişik yerlerinden Müslümanların çok acı çektiğini dile getirdi. Kavazoviç, “Hepimiz görüyoruz ki, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da, Libya’da, Yemen’de, Afganistan’da, Myanmar’da kardeşlerimiz çok acı çekiyor. Bu yüzden yardımı hiç reddetmeyen Yüce Allah’tan yardım için duâ edelim. Duâ edelim ki, bütün Müslümanların kalplerini birleştirsin, aralarındaki bölünmeler son bulsun” diye konuştu. Camide, gece boyunca Kur’ân okundu, Boşnakça ve Türkçe ilâhiler seslendirildi.

Camiler doldu taştı

Almanya’nın başşehri Berlin’de yaşayan Türkler, Kur’ân-ı Kerîm’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde Şehitlik Camii’ni doldurdu. Şehitlik Camii’ne gelen yaklaşık 5 bin kişi akşam ve yatsı ile teravih namazını eda etti, okunan Kur’ân-ı Kerîm ve ilâhileri dinledi. Dış kapılar, caminin erken saatlerde dolması sebebiyle girişlere kapatıldı. Yoğun ilgiden dolayı dışarda kalan vatandaşlardan bir kısmı namazlarını kaldırımda kılarken, yer bulamayanlar ise evlerine dönmek zorunda kaldı.

Okunma Sayısı: 808
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı