"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Fuat Mahsum

25 Temmuz 2014, Cuma
Irak Cumhurbaşkanlığı’na Kürtlerin ortak adayı Fuat Mahsum’un seçildiği bildirildi. Şiî ve Sünnî partilerin de destek verdiği Mahsum, Irak Parlamentosu’nda, 225 vekilin katıldığı ilk turda 175 oy aldı.
Ancak hiçbir aday istenen çoğunluğu elde edemediği için seçim ikinci tura kaldı. Mahsum, diğer adaylar Henan Fetlawi ve Faik Şeyh’in çekildiği ikinci turda, 211 oyla Irak’ın yeni cumhurbaşkanı seçildi. Mahsum’un ikinci turda yarıştığı Hüseyin Musevi ise 17 oy alabildi. Böylelikle Kürt siyasî partilerin ortak adayı Mahsum, Şiî ve Sünnilerin de desteğini alarak, Irak’ın yeni cumhurbaşkanı oldu. Mahsum, cumhurbaşkanlığı makamını, görev süresi dolan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani’den devralacak. 
Okunma Sayısı: 733
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı