"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhsanoğlu’nun birinci kimliği demokratlık

25 Temmuz 2014, Cuma
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Birinci kimliği demokratlık olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında bir araya geldik” dedi.
Uysal, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’i ziyaretinde, Bugün Türkiye’ye yeni bir ‘deli gömleği’ giydirilmeye çalışıldığını belirtti. Uysal, Türkiye’deki bütün kimliklerin mağduriyet çemberini geçtiğini belirterek, “Mutabakat zemininde herkesin hakkını ve hukukunu teminat alacak hukukî ve siyasî çerçeveyi kurabilirsek, Türkiye, tüm meselelerini halleder” görüşünü dile getirdi. Cumhurbaşkanının ilk kez halk oyuyla seçileceğine işaret eden Uysal, şöyle devam etti: “Adeta devletin içinde birkaç yapının kurulduğu, vatandaşa reva görülen hukukun kendilerine işletilmediği, fırsat eşitliğinin olmadığı ortamda, demokrasiden bahsedebilmek mümkün değil. Biz de birinci kimliği demokratlık olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında bir araya geldik. Cumhurbaşkanı seçiminde, tarihsel suçlar olarak nitelendirebileceğimiz yaftalarını birbirine ekleyerek Türkiye’ye yeni deli gömleği giydirmeye çalışanlara karşı, açık ve net şekilde hukuk ve demokrasi temelinde Türkiye’nin, kendisine yeni rol tarifi yapacağına inanıyoruz.”  İzmir / Yeni Asya

13 parti destekliyor

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren siyasî partilerin sayısı 13’e çıktı. İhsanoğlu’nun basın danışmanlığından yapılan yazılı açıklamada, CHP, MHP, DSP, LDP, DP, BTP, BBP, DHP, TSİP, DYP, KP’nin ardından HAP (Hak ve Adalet Partisi) ile TURK Parti’nin de (Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi) kendilerine destek vereceği belirtildi. HAP Genel Başkanı Yiğit Zeki Öztürk ve TURK Parti Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç’ün, İhsanoğlu’nu destekleme kararına yer verilen açıklamada, İhsanoğlu’na destek veren siyasî parti sayısının 13’e yükseldiği bildirildi.  
Okunma Sayısı: 859
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı