"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapısız odanın sırrı çözülüyor

26 Temmuz 2014, Cumartesi
Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii içerisinde kapısı olmayan iki küçük pencereli bir oda dikkat çekiyor.

Kapısız odanın sırrı çözülüyor

Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii içerisinde kapısı olmayan iki küçük pencereli bir oda dikkat çekiyor. 1569-1575 yılları arasında Mimar Sinan tarafından yapılan asırlık cami muhteşem yapısı ile yıllara meydan okuyor. Sanatın ve estetiğin taşta hayat bulduğu Selimiye Camii’nin kıble tarafının sağında yer alan minarenin altında kapısı olmayan iki pencereli bir oda yer alıyor. Kapısının örüldüğü tahmin edilen oda ile ilgili olarak Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü teknik bir çalışma yaptı. Yapılacak çalışma sonucunda duvarın hangi dönemde yapıldığı tespit edilmiş olacak. Bu arada caminin emekli imam hatiplerinden Yusuf Kocabıyık, söz konusu pencereli ve kapısız odanın ezan okumak için minareye çıkan din görevlilerinin üşümemesi için yapılmış olabileceğini kaydetti.

Okunma Sayısı: 882
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı