"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkmenler tehdit altında

26 Temmuz 2014, Cumartesi
ORSAM, Türkmenlerle ilgili hazırladığı raporda IŞİD tehdidinin, Türkmen bölgelerini hedef aldığını, Türkmenler’in Irak’taki gelişmelerden her türlü zararı gören taraf olduğu belirtildi.
Türkmenler tehdit altında
Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM), Irak’taki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarının bölge halkı, özellikle de Türkmenler açısından ortaya çıkan tehdidle ilgili hazırladığı raporda, IŞİDtehdidinin, açık olarak Türkmen bölgelerini hedef aldığı, Türkmenlerin Irak’taki gelişmelerden her türlü zararı gören taraf olduğu belirtildi. ORSAM, Irak’ta ilerlemeye devam eden IŞİD’in bölgedeki halkta neden olduğu krizin yanı sıra özellikle bölgedeki Türkmenler için oluşturduğu göç ve güvenlik sıkıntıları, mevcut siyasi istikrarsızlıktan çıkışın yolları ve Türkiye’nin bölgedeki Türkmenler için neler yapabileceğinin değerlendirildiği “IŞİD Operasyonlarının Türkmenler Üzerindeki Etkisi” başlıklı rapor hazırladı.
 
Bölgede güvenlik açığı var
Raporda, IŞİD’in bölgedeki Türkmenler üzerinde oluşturduğu doğrudan ve dolaylı tehditlere yönelik çarpıcı tespitler yapıldı. Rapora göre, Sünni yoğunluklu yerleşimlerde ve çevresinde yaşayan Türkmenler açısından IŞİD operasyonları doğrudan tehdit oluşturuyor. Ayrıca Türkmenlerin Irak’ta bütüncül bir coğrafyaya sahip olmamaları, Türkmen bölgelerinde güvenlik açığı ortaya çıkarmakta, kapalı ve korunaklı bir bölge oluşturulamamaktadır.
 
Türkmenler korumasız kaldı
Türkmenlerin insani yardımın yanı sıra acil olarak siyasi desteğe ve korunmaya ihtiyaç duyduğu belirtilen raporda, silahlı gücünün olmamasının Türkmenleri tamamen korumasız bıraktığı, bu şartlar altında Türkmenlerin kısıtlı imkanlarla güvenliklerini sağlamaya ve yerel olarak kendi silahlarıyla mahalle, sokak ve evlerini korumaya çalıştığı, ne IKBY ne de Irak merkezi hükümetinin Türkmenleri koruyabildiği kaydedildi.
Okunma Sayısı: 582
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı