"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KONUT SEKTÖRÜNDE “BALON” UYARISI

26 Temmuz 2014, Cumartesi
TÜRKİYE MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ Temmuz ayı “İnşaat Sektörü Analiz Raporu”nda, konut sektöründe ‘balon’ tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesinde ve gerekli TERBİRLERİN alınmasında yarar görüldüğü belirtildi.
Konutta ‘balon’ tehlikesi
 
Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) Temmuz ayı “İnşaat Sektörü Analiz Raporu”nda, konut sektörünün içinde bulunduğu durum için ilgili tarafların önlem alması gerektiği vurgulandı. Sektördeki gelişmelerin yanı sıra küresel ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı raporda, dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin yönünü belirlemekte ağırlıklı rol oynayan ABD, AB, Rusya ve Çin dörtlüsüne, son dönemde Afrika’dan Ortadoğu’ya uzanan geniş bir coğrafyaya yayılmış ve Avrupa’yı da kaygılandıran “şiddet eğilimli İslamcı hareketin” eklendiği ifade edildi.
 
Fiyatlar çok yüksek
Konut fiyatlarına ilişkin tespitlerin de bulunduğu raporda, Türkiye’nin uluslararası anlamda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke olarak öne çıktığı belirtildi. Raporda, konut sektöründe ‘balon’ tartışmaları ile ilgili, “Mevcut konut stokunda 2013 yılında üretilmiş ve satılamadığı için 2014’e devredilmiş dairelerin de bulunduğu, tüketici güven endeksindeki gerileme ve talebi baskılayan siyasi ve ekonomik faktörler dikkate alındığında balon tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesinde ve gerekli önlemlerin ilgili tüm taraflarca alınmasında yarar görülmektedir” önerisinde bulunuldu.
 
Arz, talebi geçti
Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 4,3 büyümesi kadar, yılın başından itibaren uygulamaya konulan makro ihtiyati tedbirlere bağlı olarak iç ve dış talep arasında kuvvetli bir dengelenmenin başlamış olmasının da memnuniyet verici olduğu kaydedilen raporda, buna karşın konut arzındaki hızlı artışa karşın konut satışlarının yılın 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 gerilemesinin kaygı verdiği belirtildi. Raporda, Irak ve Libya’daki gelişmelerin, neden oldukları kayıplar ve ufuktaki riskler itibariyle sadece ekonomiyi değil, inşaat taahhüt sektörünü de çok yakından ilgilendirdiğine işaret edildi. 
Okunma Sayısı: 711
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı