"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baraj sistemi sağlıklı siyaseti engelliyor

26 Temmuz 2014, Cumartesi
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Türkiye’de siyasi baraj sistemi çok zalim bir sistemdir. Bu baraj sistemi Türkiye’de siyasetin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini engellemektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı tekmeleyen değil, kucaklayan olmalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Cumhurbaşkanı hepimizi temsil etmeli, denge gütmeli, çatışmacı, vatandaşını azarlayan, tekmeleyen değil kucaklayıcı olmalı” dedi. Partisinin İzmir İl Başkanlığının verdiği iftara katılan Vural, burada yaptığı konuşmada cumhurbaşkanından beklentilerini dile getirdi.  Cumhurbaşkanının Türkiye’nin tamamını temsil edecek, demokrasiye, hukuk devletine sahip çıkacak biri olması gerektiğini belirten Vural, “Cumhurbaşkanı kavgayı değil, diyaloğu, çatışmayı değil, uzlaşmayı esas almalı. Cumhurbaşkanı hepimizi temsil etmeli, denge gütmeli, çatışmacı, vatandaşını azarlayan, tekmeleyen değil kucaklayıcı olmalı” diye konuştu.

Baraj sistemi sağlıklı siyaseti engelliyor
 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’de siyasî baraj sistemi çok zalim bir sistemdir. Bu baraj sistemi Türkiye’de siyasetin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini engellemektedir. Onun için biz seçildiğimiz zamana 10 Ağustosta yapacağımız işlerden birisi bu zalim seçim sisteminin düzeltilmesi ve milli iradenin meclise daha sağlıklı bir şekilde yansıtılması için bütün çalışmalarını yapacağız” dedi. İhsanoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Kayseri’de bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin içeride ve dışarıda zor seçeneklerle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, iki hafta sonra bu konudaki tüm endişelerin bir tarafa atılacağını ve halkın kararını vereceğini belirtti. 
 
Oyunuza sahip çıkın
 
Vatandaşlardan mutlaka oylarını kullanmalarını isteyen İhsanoğlu, şöyle devam etti: “Oyunuzu kullanmanız da yetmiyor, oyunuza sahip çıkın. Sandığa atılan oy her zaman hedefe ulaşmıyor. Arada bir takım boşluklar var, ceryanlar kesiliyor, şişko fareler, kediler trafolara giriyor. Bu şişko kediler zaten ciğeri kaptıkları için ciğerin büyük kısmını yedikleri için şişiyorlar, o karanlık işlerin çevrilmesini istiyorlar. O bakımdan hepimiz dikkatli olmalıyız ve kullandığımız oya sahip çıkmamız lazım. Yoksa sandığa verdiğiniz oyu masada kaybedebilirsiniz.”
 
Sistemi düzelteceğiz
  
Seçim sistemine yönelik eleştirilerini de dile getiren İhsanoğlu, “Türkiye’de siyasî baraj sistemi çok zalim bir sistemdir. Bu baraj sistemi Türkiye’de siyasetin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini engellemektedir. Onun için biz seçildiğimiz zamana 10 Ağustosta yapacağımız işlerden birisi bu zalim seçim sisteminin düzeltilmesi ve milli iradenin meclise daha sağlıklı bir şekilde yansıtılması için bütün çalışmalarını yapacağız” dedi.
Okunma Sayısı: 879
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı