"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail’i durdurun

26 Temmuz 2014, Cumartesi
ABD’Lİ VE AVRUPALI DOKTOR VE BİLİM ADAMLARI, İSRAİL’İN GAZZE’DE SAVAŞ SUÇU İŞLEDİĞİNİ İFADE EDEREK DÜNYANIN BU KATLİÂM KARŞISINDA SESSİZ KALMASINI ELEŞTİRDİ.
KATLİÂMI ENGELLEMEYE DÂVET
Saygın tıp dergilerinden The Lancet’te kaleme alınan açık mektupla Gazzelilere destek veren doktorlar, İsrail’in saldırılarını sert bir biçimde kınayarak bütün meslektaşlarını Gazze’de yaşanan katliâmı kınamaya ve bu katliâmı engelleme amacıyla tepki göstermeye çağırdı. Mektupta İsrail’in, yaptığı katliâmı örtbas etmeye çalıştığı da ifade edildi.

GAZZE HAPİSHANEYE ÇEVRİLDİ

Gazze Şeridi’nin İsrail ve Mısır tarafından hapishaneye çevrildiğini belirten doktorlar, saldırılarda ölenlerin çoğunu kadın ve çocukların oluşturduğuna, İsrail’in saldırılarla bütün Gazzelilerin ruhlarını ve zihinlerini yaralayarak direnişi kırmaya çalıştığına işaret ederek, Gazzelilerin insanlık dışı şartları kaldırma fırsatı vermeyen geçici bir ateşkesi bu sebeple reddettiklerini kaydetti.

Savaş suçlusu İsrail’e tepki kampanyası
ABD’de ve Avrupa’da çalışan bir grup doktor, bir tıp dergisinde kaleme aldıkları açık mektupta, Gazze’de savaş suçu işleyen İsrail’e tepki gösterilmesini istedi. Batı devletlerinin tepkisizliğinden yakınan doktorlar, İsrailli meslektaşlarını da sorumlu davranmaya davet etti. Mektuba imza atanlar arasında İtalya Cenova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paola Manduca, İngiltere Oxford James Lind Kütüphanesi’nden Sir Iain Chalmers, Londra King’s College Psikiyatri Enstitüsü’nden Prof. Dr. Derek Summerfield ve Kuzey Norveç Üniversite Hastanesi Acil Tıp Kliniği Başkanı Prof. Dr. Mads Gilbert bulunuyor. Saygın tıp dergilerinden The Lancet’te kaleme alınan açık mektupla Gazzelilere destek veren doktorlar, İsrail’in saldırılarını sert bir biçimde kınayarak bütün meslektaşlarını Gazze’de yaşanan katliamı kınamaya ve bu katliamı engelleme amacıyla tepki göstermeye çağırdı. Mektupta, Gazze’deki durumu detaylı bir biçimde aktaran, hayatlarını insanların sağlık ve hayatlarını korumaya adamış kişiler olarak, Gazze’de neler yaşandığından haberdar olduklarını belirten doktorlar, İsrail’in Gazzeli sivillere saldırarak yaptığı katliamı, teröristleri cezalandırmak bahanesiyle örtbas etmeye çalıştığını ifade etti.

AÇIK HAVA HAPİSHANESİ
Mektupta, 2006 yılından beri karadan ve denizden abluka altında olan Gazze’nin İsrail ve Mısır’ın kontrolü altındaki bir açık hava hapishanesi olduğu, Gazzelilerin kontrol noktalarından geçmeden Gazze dışına çıkamadığı, hasta ve yaralıların tedavi görmek için dahi Gazze’den çıkamadığı, Gazze Şeridi’ne yemek, ilaç ve hayati ihtiyaçların birçoğunun girişinin yasak, ürettiklerini ihraç edemeyen Gazzelilerin gelirlerini sağlamaktan mahrum, Gazze nüfusunun yüzde 75’inin BM’den gelen gıda yardımına muhtaç olduğuna dikkati çekildi. Doktorlar, 2008-2009’daki Dökme Kurşun Operasyonu’nda kullanılamaz hale gelen bölgedeki birçok okul, ev, fabrika binası ve altyapının, inşaat malzemelerinin Gazze’ye girişinin engellenmesi nedeniyle yeniden inşa edilemediğini belirterek Gazze’de işsizliğin had safhada olduğunu aktardı. Doktorlar, saldırılarda ölenlerin çoğunu kadın ve çocukların oluşturduğuna, İsrail’in saldırılarla tüm Gazzelilerin ruhlarını ve zihinlerini yaralayarak direnişi kırmaya çalıştığına işaret ederek Gazzelilerin saldırıya karşı direnmelerinin nedeninin sadece normal bir hayat yaşama isteği olduğunu ve Gazze Şeridi’ndeki insanlık dışı koşulları kaldırma fırsatı vermeyen geçici bir ateşkesi bu sebeple reddettiklerini kaydetti.

Dünya ayakta
İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı ve çok sayıda masum sivilin ölümüne yol açan saldırılarına uluslararası siyasi alanda çok fazla ses çıkmasa da sokağa dökülen yüzbinlerce kişi İsrail’i protesto etti. Hindistan’dan Almanya’ya, Yunanistan’dan Venezuela’ya, Fransa’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar dünya genelinde düzenlenen protestolarda yüzbinlerce kişi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını derhal durdurması için haykırdı.
Okunma Sayısı: 1028
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı