"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazze için sergi

26 Temmuz 2014, Cumartesi
Deniz Feneri Derneği tarafından Filistin halkına yardım amacıyla ikincisi düzenlenen sergi, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açıldı
Filistin halkına yardım amacıyla Deniz Feneri Derneği tarafından düzenlenen “Sanat İyilik İçin” sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Sergi 31 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek. Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ise sergiden elde edilecek gelirin Gazze’de sağlık ve gıda yardımı ya da saldırıda hasar gören evlerin tadilatı için kullanılacağını anlattı.  Cengiz, 50 sanatçının 100’den fazla eserinin yer aldığı sergide hat, tezhip ve ebru eserlerin yanı sıra el yapımı çömlek biblolar ve Kütahya işi çini karoların da sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu söyledi.

Sanatçıların vicdanları sesleniyor
Serginin açılışında konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, etkinliğe katkıları nedeniyle, Deniz Feneri Derneği ve sergiye eser veren sanatçılara, teşekkür etti. Mutlu, sergiden elde edilecek gelirin Gazze’ye gönderileceğini belirterek, bu yardımı çok anlamlı ve yerinde bulduğunu dile getirdi. Derneğin daha önce serginin geliri ile Moritanya’da bir sağlık ocağı yapmayı planlamasına rağmen, saldırılar üzerine yardımın Gazze’ye yöneltildiğine işaret eden Mutlu, “Yaşanmakta olan bu insanlık dramını, vahşetini, zulmünü bir kez daha en derin şekilde lanetliyoruz ve nefretle kınıyoruz” dedi. Vali Mutlu, dünyanın neresinde olursa olsun masum, sivil halkın acımasızca katledilmesinin bütün insanlığın ortak vicdanını çok derin şekilde yaralayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bu nedenle duâlarımızla ve tüm imkanlarımızla, kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu, topyekün milletimizin vicdanındaki yükselen sesin sanatçılarımız vasıtasıyla da bu sergide yükseltilmiş olması, çok anlamlı, çok değerli.”

Yardımlarımızı şartsız yapıyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet de dünyanın neresinde bir zulüm varsa, herhangi bir din ve milliyet farkı gözetmeksizin Türkiye’deki insanların, devletin ve hükümetin oraya koşulsuz olarak koştuğunu söyledi. Bu anlamda dünyaya örnek olacak davranışlarda bulunulduğunun altını çizen Selamet, “Maalesef her zaman olduğu gibi Gazze hadisesinde, bir kez daha, dünyada yalnız kaldık. Biz yalnız kalmayı çok arzulamıyoruz ama şununla da övünüyoruz: Gerçekten dünyanın neresinde bir zulüm ve mazlum varsa, Türkiye’nin yanında olduğunu dünyaya haykırmak, bizim için gerçekten onur ve gurur verici bir şey. Ancak dünyanın sesimizi duymasını ve bu insanlık dramına son vermesini istiyoruz. Bu konuda en fazla çabayı sarfetmek de bize düşüyor. Çünkü bizim dışımızda bunu yapan olmuyor” ifadelerini kullandı. 
Okunma Sayısı: 496
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı